Cristian Perfumo reivindica la Patagònia com un terreny literari “fascinant”

Destaca de l'autopublicació "el control total" per part de l'autor

Publicitat

L’escriptor Cristian Perfumo, guanyador de l’IV Premi Literari d’Autors en castellà d’Amazon amb ‘El coleccionista de flechas’, reivindica la Patagònia com un territori literari idoni per als thrillers: “És un lloc fascinant i del qual la majoria de gent sap molt poc”.

En una entrevista amb Europa Press, Perfumo –que ha centrat totes les seves novel·les en aquesta regió– ha defensat que és una zona molt gran i “plena de llocs interessants” per relatar, encara que en les seves pàgines també inclou incursions puntuals en altres territoris, com Austràlia i Barcelona.

Originari de la Patagònia, l’autor ha assegurat que els seus lectors estan acostumats que escrigui sobre aquesta regió: “Encara tinc un munt d’idees d’allà. No tinc planejat sortir-me’n”, ha avançat.

‘La casa de papel’

Publicitat

De fet, sobre el seu nou projecte ha avisat: “Està ambientat a la Patagònia i sospito que agradarà a la gent a qui va agradar ‘La Casa de Papel'”.

També amb la mirada posada en el futur, ha dit sobre una altra futura novel·la que serà una investigació que transcorre a cavall entre la seva terra natal i la capital catalana.

La seva primera novel·la ‘El secreto sumergido’, ja ha venut un miler de còpies arreu del món; el 2014 va publicar la segona, ‘Dónde enterré a Fabiana Orquera’, que es va convertir el 2015 en la setena novel·la més venuda d’Amazon.

La tercera obra, ‘Cazador de Farsantes’, va esgotar el primer tiratge, mentre que la quarta ‘El coleccionista de flechas’, va guanyar el Premi Literari d’Autors en castellà d’Amazon el 2017.

“Llocs foscos de l’ésser humà”

L’autor consagra les novel·les al thriller amb la mort com a tema recurrent, perquè li interessa abordar “els llocs foscos de l’ésser humà”, com la cobdícia i tot allò que porta les persones a fer coses que la societat condemna.

En les seves obres, aprofundeix en sentiments que “desperten el pitjor” de cadascun i fins i tot comportaments irracionals, tots aquells sentiments molt forts que s’amaguen darrere aquestes accions.

L’escriptor ha detallat que l’autopublicació amb eines com Kindle Direct Publishing (KDP), d’Amazon Kindle, li va donar l'”empenta que necessitava” per llançar-se a viure de la literatura i dedicar-li tot el seu temps.

A part, aquest sistema també l’ha portat a signar fa poques setmanes un contracte amb Penguin Random House per publicar amb aquest segell a Espanya i Argentina el 2020 la novel·la ‘Rescate Gris’, que transcorre en un poble que clareja ple de cendra, cosa que ell mateix va presenciar.

Al seu parer, l’autopublicació té dos avantatges: un és el “control total de tot”, com les dates de publicació, el preu, el gènere i fins i tot la portada, mentre que l’altre és que són els lectors els qui decideixen lliurement si un llibre és bo o no.

“Si un pensa en internet hi ha milions de pàgines desastroses i irrellevants, no obstant això la gent aconsegueix trobar les pàgines que li interessen”, ha exemplificat l’autor, que si bé afirma que qualsevol pot publicar, els lectors poden triar el que els interessa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca