Podem, ERC, Compromís i JxCat sol·licitaran la compareixença de Calvo per la crisi de l’Open Armsc

Les formacions es desmarquen de Cs i PP que volen que les explicacions sobre la política migratòries les doni Pedro Sánchez

Publicitat
Els grups parlamentaris de Podem i ERC registraran divendres la petició de compareixença de la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, perquè doni explicacions sobre la crisi de l’Open Arms. Fonts republicanes confirmen que la iniciativa l’ha pres el grup de Pablo Iglesias i que des d’ERC i Compromís hi donaran suport. JxCat ha confirmat aquest dijous al vespre que també sol·licitarà la compareixença de Calvo. Aquesta no és la primera petició que es registra aquesta setmana ja que des de Cs i PP també demanen explicacions al govern en funcions. En el seu cas, però, van registrar dimecres una petició per demanar que la Diputació Permanent es reuneixi i fixi un ple extraordinari on sigui el president en funcions, Pedro Sánchez, qui doni explicacions sobre la crisi migratòria.
El partit d’Albert Rivera i Pablo Casado volen que comparegui de manera “urgent” per explicar “els canvis de posició” del govern del PSOE respecte la crisi migratòria al Mediterrani arran dels darrers esdeveniments de l’Open Arms.

En la petició de compareixença registrada dimecres per Cs i PP també esmenten “la inacció” d’actuació del govern contra les màfies i sol·liciten que expliqui quins contactes ha mantingut amb d’altres governs de la UE sobre aquesta qüestió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes