L’empremta de Kieślowski continua ben present a la Filmoteca

L’exposició ‘Krzysztof Kieślowski: Empremtes de la memòria’, que ja ha atret més d’un miler de visitants, es podrà veure fins al 29 de setembre

Publicitat

La mostra Krzysztof Kieślowski: Empremtes de la memòria, produïda pel Museu de Cinematografia de Lodz (Muzeum Kinematografii w Łodzi) i que ara acull la Filmoteca de Catalunya, documenta la trajectòria artística del director de Dekalog(Decàleg) a través d’una vintena de cartells de les seves pel·lícules. Aquest material conviu amb una trentena de fotografies fetes pel mateix realitzador mentre estudiava a la ciutat de Lodz i que provenen de l’Instytut Polski (l’Instituto Polaco de Cultura en Madrid) i la projecció d’un documental realitzat per l’assistent de direcció del mateix Kieślowski (I’m so so de Krzysztof Wierzbicki, 1998) i produït per la televisió danesa. En el film es mostra el director com un home modest i amb una gran curiositat intel·lectual i fou gravat durant un retir voluntari, uns mesos abans de la seva mort. Kieślowski hi respon a algunes preguntes sobre la seva vida i els seus films.

Krzysztof Kieślowski (Varsòvia, 1941-1996) va entrar a l’Escola Superior de Cinema de Lodz l’any 1964 i en va sortir graduat el 1969. Les fotografies que presenta l’exposició pertanyen a la seva estada en aquesta institució i es completen amb cartells d’alguns dels seus films, siguin els polonesos o els destinats a la seva explotació internacional.

L’exposició es va inaugurar a la Filmoteca el 4 de juliol passat, amb la presència d’un dels col·laboradors més estrets deKieślowski, Krzysztof Piesiewicz, guionista en 17 dels seus films. Podeu veure la interessant conversa que Piesiewiccz va mantenir amb el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, AQUÍ.

La mostra, d’entrada gratuïta, ja acumula més de 1.000 visitants, i estarà oberta fins al proper 29 de setembre, de dimarts a diumenge de 16.00 a 21.00 hores. D’altra banda, la retrospectiva que ha acompanyat l’exposició del 4 de juliol a l’11 d’agost,Krzysztof Kieślowski: No oblidaràs!, va tenir una gran acollida, amb 4.520 espectadors en 31 sessions, el que suposa una mitjana per projecció de 145 persones, un 40% per sobre la mitjana global de les sessions de l’any passat a la Filmoteca.

Publicitat

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca