Garzón pregunta a Calvo quina és la multa per abandonar al mar els migrants que l’Open Arms no ha de salvar

El líder d'IU recorda no obstant això que "rescatar vides humanes en perill al mar és una obligació imposada pel Dret Internacional"

Publicitat

El coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha registrat una iniciativa al Congrés en què pregunta a la vicepresidenta Carmen Calvo quina multa imposaria a l’Open Arms per abandonar al mar els migrants que, segons el Govern central, no podia rescatar.

Alberto Garzón, un dels portaveus adjunts d’Unides Podem, ha criticat les paraules de Carmen Calvo sobre que el vaixell Open Arms no tenia llicència per fer rescats al Mediterrani, cosa que li podria implicar una sanció de 901.000 euros.

El líder d’IU recorda no obstant això que “rescatar vides humanes en perill al mar és una obligació imposada pel Dret Internacional, com estableix la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets del Mar”, i ha subratllat que gràcies a la tasca de l’Open Arms es va poder “posar fi a la llarga angoixa viscuda i salvar la vida a més de 160 persones”.

En aquest context, Garzón ha registrat una pregunta al Congrés en què capgira l’argumentació del Govern per saber que, si rescatar vides sense llicència és objecte d’una “quantiosa multa” de 901.000 euros, “a quant ascendiria la multa si, en comptes de salvar la vida a més de 160 persones, les haguessin abandonat, i haguessin desobeït el Dret Internacional i vulnerat els Drets Humans”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca