El Partit Democràtic i M5E se citen per analitzar les opcions d’acord de govern a Itàlia

Tots dos partits van traslladar aquest dijous al president de la República, Sergio Mattarella, la seva voluntat de mirar de de formar un nou govern

El Patit Democràtic (PD) i Moviment 5 Estrelles (M5E) s’han citat aquesta tarda per celebrar una primera trobada en la qual pretenen analitzar les possibilitats de formar govern i evitar així que Itàlia hagi d’anar a eleccions després de la dimissió del primer ministre, Giuseppe Conte.

Publicitat

La trobada entre les delegacions dels dos partits tindrà lloc a partir de les 14.00 hores en dependències parlamentàries, però de moment no se sap del cert si serà a la Cambra dels diputats o al Senat.

Tots dos partits van traslladar aquest dijous al president de la República, Sergio Mattarella, la seva voluntat de mirar de de formar un nou govern que esgoti la legislatura i que agafi el relleu a la coalició que ha governat el país en els darrers 18 mesos, formada per M5E i la Lliga de Matteo Salvini.

No obstant això, totes dues formacions han fixat condicions per a l’acord. El líder del M5E, Luigi Di Maio, insisteix en “deu compromisos amb els italians” que vol que es respectin en el nou executiu mentre que el líder del PD, Nicola Zingaretti, també s’ha marcat cinc punts essencials.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes