Bolsonaro critica la decisió de Macron d’incloure els incendis de l’Amazones en l’agenda del G7

Segons el president del Brasil, els països que donen diners per preservar la selva amazònica ho fan per "interferir en la nostra sobirania"

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha criticat aquest dijous la decisió del seu homòleg francès, Emmanuel Macron, d’incloure els incendis de l’Amazones en l’agenda de la cimera del G7 prevista per aquest cap de setmana a Biarritz (França).

Publicitat

“El Govern brasiler continua obert al diàleg, basat en dades objectives i el respecte mutu. El suggeriment del president francès que els assumptes de l’Amazones es discuteixin en el G7 sense la participació dels països de la regió evoca una mentalitat colonialista equivocada al segle XXI”, ha assenyalat el mandatari brasiler a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

Bolsonaro ha lamentat, a més, que Macron miri d'”instrumentalitzar” una qüestió interna del Brasil i altres països de l’Amazones per “obtenir beneficis polítics personals”.

Segons el president del Brasil, els països que donen diners per preservar la selva amazònica ho fan per “interferir en la nostra sobirania” i no per caritat. A més a més, Bolsonaro ha reconegut per primera vegada que els agricultors podrien estar involucrats en els incendis que afecten la regió.

Unes hores abans, el president brasiler ha negat haver culpat les ONG ambientals de provocar els incendis forestals encara que ha admès que el comentari es basa en les seves conjectures o desconfiances, alhora que ha assegurat que el Govern està investigant els focs que estan devastant la selva de l’Amazones.

En un discurs retransmès per la xarxa social Facebook, Bolsonaro ha admès també que el Govern del Brasil no disposa dels recursos necessaris per lluitar contra els incendis a la selva amazònica que aquest any que registra un nombre rècord de sinistres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes