Salvador Simó (‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’): “El premi és que es prengui l’animació seriosament”

Simó també ha defensat la figura del cineasta Luis Buñuel, sobre qui versa la seva pel·lícula

Salvador Simó, director de la pel·lícula ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’ que ha estat preseleccionada per Espanya per als Oscars, ha assegurat que “el premi és que es prengui l’animació seriosament”.

Publicitat

“L’animació també és cinema i això és una cosa que moltes vegades hem oblidat. Si això ajuda que es comenci a prendre l’animació seriosament, el premi no és només meu”, ha assenyalat el director després de conèixer la preselecció.

‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’ és la primera pel·lícula d’animació espanyola preseleccionada per l’Acadèmia de Cinema per als Oscars –‘Chico i Rita’, de Fernando Trueba, va estar nominada en la categoria d’animació–.

“No m’ho podia imaginar i estic molt emocionat. Per mi ja és un honor ser aquí i competir contra dos mestres com Almodóvar i Amenábar aclapara”, ha assenyalat Simó, qui ha debutat en la direcció amb aquest treball.

El director ha continuat la seva reivindicació de l’animació espanyola –“abans d’aquesta pel·lícula vaig treballar en ‘El llibre de la selva’ i el 25% de l’equip era espanyol– i no ha descartat optar a l’Oscar directament en la categoria d’animació.

‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’ es va estrenar divendres passat a Los Angeles i Nova York i “la recepció ha estat molt bona”. “Però estarem lluitant amb grans pel·lícules i potser és el pitjor any per optar-hi”, ha lamentat.

Simó també ha defensat la figura del cineasta Luis Buñuel, sobre qui versa la seva pel·lícula –quan va rodar el documental de Las Hurdes–. “Va ser un dels primers documentaristes del segle passat i se l’ha criticat molt”, ha alertat.

“Ell va fer una pel·lícula sobre una cosa que estava passant i que era pitjor fins i tot. Encara que hi hagués escenes preparades –cosa que avui dia fa National Geographic, per exemple– no significa que el que mostrava no fos veritat”, ha afegit.

Simó, qui ha reconegut que “un pot estar d’acord o no” amb les crítiques a Buñuel, ha lloat la figura d’un cineasta que “provava de canviar el món i una situació que existia, però Las Hurdes el van acabar canviant”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca