Laia Bonet (PSC) demana “no confondre adversaris” en la crisi humanitària: “No ho són ni el govern espanyol ni Open Arms”

L'alcaldessa accidental de Barcelona afirma que s'haurà "d'entomar" una negociació per evitar que el 40% de la Guàrdia Urbana faci vacances a l'estiu

Publicitat
L’alcaldessa accidental de Barcelona, Laia Bonet, ha reclamat que no es confonguin “adversaris” en la gestió de la crisi humanitària i que no s’apunti al govern espanyol i tampoc a l’ONG Open Arms com a tal. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que els adversaris “són molt més grans”, com el govern italià o “les màfies, que utilitzen a les persones que fugen d’una situació d’injustícia”. La tercera tinent d’alcalde ha assegurat que el vaixell d’Open Arms fa una feina de rescat “imprescindible” i ha posat de relleu també la feina de Salvament Marítim. Ha explicat que el govern de Sánchez ha pressionat Europa perquè treballi en una solució.
D’altra banda, Bonet ha admès que és “innegable” que a Barcelona hi ha hagut “un repunt de cert delictes” però ha evitat parlar de “crisi de seguretat”, com va fer el responsable en aquesta matèria, Albert Batlle. Ha subratllat que ara hi ha les eines posades damunt la taula per afrontar aquesta realitat, amb 1.000 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana i el compromís del Govern d’incorporar 300 nous Mossos d’Esquadra a la ciutat a partir del setembre, tot “corregint l’oblit” del Departament d’Interior durant aquests anys, segons Bonet.

L’alcaldessa accidental ha defensat que aquesta situació no és “ni crònica, ni irreversible” i ha lamentat la percepció d’inseguretat. De fet, ha recordat que Barcelona segueix rebent turisme i és seu de projectes internacionals, elements que haurien de fer veure que la situació a la ciutat no és “tan descontrolada”.

Bonet també creu que s’haurà d’entomar en els pròxims mesos una negociació que eviti que un 40% de la plantilla de la Guàrdia Urbana faci vacances en ple estiu. La tercera tinent d’alcalde ha dit que la negociació actual “ve de fa anys” i que és “voluntat” del govern afrontar-la perquè “canviï” i que durant els mesos de juny a agost no hi hagi una situació “tan acusada” com la d’enguany.

Un govern municipal “sòlid”

Bonet, mà dreta de Jaume Collboni, ha assegurat que l’entesa entre comuns i socialistes a l’Ajuntament és sòlid i ha dit que des del 2011 no hi havia hagut tanta estabilitat. Sobre els vots de Manuel Valls en la investidura de Colau com a alcaldessa, ha dit que no sap si són “incòmodes” però que han permès un govern d’esquerres a la ciutat amb tres vots “sense condicions, que no s’oferien des de cap altre lloc”. Ha descartat que un bon govern dedicat als problemes de la ciutat s’hagués pogut produir amb el republicà Ernest Maragall, que va guanyar els comicis, al capdavant.

Publicitat

Bonet, que ha lloat les negociacions per arribar a l’entesa a Barcelona, sense filtracions, ha considerat que en les converses entre el PSOE i Unides Podem per formar govern a Espanya caldria reforçar la confiança, com creu que es va fer en l’àmbit municipal.

La responsable de l’agenda 2030, en la lluita contra el canvi climàtic, ha explicat que cal gestionar l’impacte de baixes emissions i que també això passa per implementar restriccions al trànsit, sempre amb les decisions al màxim de consensuades. D’altra banda, sobre la possible limitació de creuers o avions, Bonet creu que s’han de buscar diferents mesures i ha dit que es treballaran diverses propostes en els pròxims mesos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes