Maragall creu que el diàleg és la millor manera de conduir la confrontació i avisa que això no implica “cap renúncia”

El diputat d'ERC reclama que Barcelona prengui el lideratge en la crisi humanitària i que s'organitzi el trasllat dels migrants de l'Open Arms per via aèria

Publicitat

El diputat d’ERC Ernest Maragall ha assegurat aquest dimecres que el compromís del seu aprtit és “amb el diàleg i amb la democràcia”. Després que el president del Govern, Quim Torra, fes dimarts una aposta per al confrontació amb l’Estat, Maragall creu que és clar que hi ha un “conflicte obert” i que es pot parlar de confrontació, però ha assenyalat que “també hi ha un criteri clar per part d’ERC de quina éss la millor manera de conduir la confrontació”. En aquest sentit, ha dit que el compromís dels republicans amb el diàleg “no implica la mínima renúncia ni la rebaixa d’exigència i de fermesa” en la seva relació amb l’Estat espanyol.

En declaracions als mitjans al Parlament, Maragall, que també és el president del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ha fet una crida a prendre la iniciativa des de la ciutat i que atengui la situació actual de la crisi humanitària d’ara des del lideratge. Així, ha apostat perquè s’organitzi per via aèria el trasllat dels migrants recent desembarcats del vaixell de l’Open Arms al port de Lampedusa.

Maragall, que ha parlat amb l’alcalde de Lampedusa, veu necessari organitzar-se per una situació que “va per a llarg” perquè no es limita a l’Open Arms. “És hora que ens organitzem no per un dia; requerirà esforços, recursos i responsabilitats”, ha reblat. “És hora que Barcelona faci de Barcelona”, ha reivindicat Maragall, que ha dit que parlarà amb l’alcaldessa, Ada Colau, per abordar aquesta qüestió, i que està convençut que obtindrà la seva empatia. El diputat també ha criticat la gestió del govern espanyol, que s’ha limitat, ha dit, a anunciar multes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes