L’ANC promocionarà la campanya de ‘consum estratègic’ durant la Diada

Habilita un centre de trucades perquè la gent s'inscrigui en la manifestació

L’ANC ha explicat aquest dimecres que durant la Diada del proper 11 de setembre mirarà de promocionar algunes de les seves iniciatives, com per exemple la de ‘consum estratègic’ que va engegar el novembre del 2018.

Publicitat

En un comunicat, ha informat que habilitarà entre les 10 i les 15 hores al Pla de Palau de Barcelona i als seus carrers adjacents un espai on es podran trobar “punts interactius per prendre consciència de quines eines hi ha per canviar la realitat actual i avançar cap a la independència”.

Aquesta campanya de ‘consum estratègic’ forma part d’una altra campanya més global, la d”Eines de País’, que, entre d’altres qüestions, va aconseguir promocionar una candidatura que es va fer amb el control de la Cambra de Barcelona, que lidera Joan Canadell.

“En definitiva, es tracta de traslladar la idea principal que cadascú de nosaltres és una eina de país, i que els petits canvis, si es converteixen en col·lectius, transformen la realitat”, ha resumit l’entitat independentista.

L’ANC va explicar en el seu moment que aquesta campanya de ‘consum estratègic’ pretenia que els ciutadans consumissin en empreses que “responguin a uns valors de lliure mercat, de no-ingerència dels poders polítics i que respectin les decisions democràtiques dels ciutadans” de Catalunya.

En definitiva i segons va dir la mateixa presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, les companyies que vulguin “contribuir a la república catalana”, cosa que des d’alguns sectors es va interpretar com un boicot a les empreses que no abonin aquesta política.

L’ANC ha creat un cercador, al qual les empreses s’inscriuen voluntàriament, perquè els ‘consumidors estratègics’ trobin companyies que compleixin amb aquests criteris, i ha negat des d’un principi que pretengui fer llistes de bones i males empreses.

La patronal catalana Foment del Treball ha estat un dels actors que més ha criticat la iniciativa, fins al punt que al juliol va presentar una denúncia contra l’entitat independentista davant l’Autoritat Catalana de la Competència (Acco).

Va argumentar que l’ANC fomentava “una conducta anticompetitiva prohibida perquè és contrària a la bona fe, falseja la lliure competència del mercat i afecta l’interès públic” i va contemplar impulsar mesures judicials, que ara per ara no ha concretat.

Centre de trucades

L’ANC també ha anunciat aquest dimecres que ha activat un centre de trucades per inscriure’s en la manifestació que l’entitat impulsa per la Diada, que serà a la plaça Espanya de Barcelona i als carrers de la zona com Gran Via, Paral·lel, Creu Coberta, Tarragona i Maria Cristina.

L’entitat ha recordat que, al marge del centre de trucades, els ciutadans s’hi poden inscriure per internet, i que els ciutadans podran manifestar-se en el punt que vulguin, perquè aquest any tots els trams en els quals es divideix la protesta “estaran sonoritzats”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes