Conte va anunciar ahir la seva dimissió com a primer ministre d’Itàlia

El motiu és la irresponsabilitat de Salvini al govern del país trans-alpí

El primer ministre d’Itàlia, Giuseppe Conte, va anunciar ahir, dimarts, que presentarà la seva dimissió al president de la República, Sergio Mattarella, per la crisi de govern que ha provocat el líder de la Lliga Nord, Matteo Salvini, la “irresponsabilitat del qual” ha criticat durament al Senat.

Publicitat

“Al final del debat aniré a veure el president de la República per comunicar-li la interrupció de l’experiència de govern i presentar-li la dimissió”, ha anunciat Conte durant la seva intervenció al Senat.

“La crisi actual compromet inevitablement l’acció de govern que aquí s’atura, però queda molt a fer”, ha reconegut el primer ministre, que durant la intervenció ha acusat Salvini d'”oportunisme polític” i d’irresponsabilitat per fer caure el Govern italià.

La renúncia de Conte deixa en mans de Mattarella els següents passos: el cap d’estat hauria d’obrir consultes amb els líders dels diferents partits polítics per veure si hi ha cap possibilitat de formar un govern alternatiu o, en cas contrari, cal avançar les eleccions, tal com desitja Salvini.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes