Últimes novetats de la Crisi de l’Open Arms

Cunillera assegura que Espanya compleix escrupolosament i que és Open Arms qui "no es mou"

Publicitat

El ministre de Transport italià, Danilo Toninelli, ha proposat aquest dilluns que la Guàrdia Costera d’Itàlia escorti l’Open Arms i els 107 nàufrags que hi viatgen fins a un port espanyol.

“Estem disposats a transportar, amb la nostra Guàrdia Costera, a un port ibèric tots els migrants que es troben a bord de l’Open Arms”, ha assenyalat el ministre a través de Facebook.

Hores abans, el director d’Open Arms Itàlia, Ricardo Gatti, ha plantejat la possibilitat de desembarcar els 107 nàufrags com a pas previ per enviar-los amb avió a Madrid.

Gatti ha dit que seria més ràpid i barat, i ha recordat que l’any passat el trasllat a Espanya de l’Aquarius va suposar uns 250.000 euros en despeses per als guardacostes en tasques d’assistència.

Publicitat

L’ONG Proactiva Open Arms ha informat aquest dilluns que han rebut l’autorització per evacuar vuit persones que necessiten assistència urgent i una acompanyant del buc de rescat.

Es llança a l’aigua un migrant de l’Open Arms mentre nou persones són evacuades

Vuit persones i un acompanyant han estat evacuades aquest dimarts de l’embarcació de l’ONG Proactiva Open Arms per motius mèdics, mentre que un dels passatgers s’ha llançat al mar per arribar a l’illa de Lampedusa (Itàlia), a uns 800 metres del vaixell.

“Confinats en una caixa de ferro, l’aigua racionada, menjar racionat… la situació comença a assemblar-se a la d’un centre de detenció libi però en aigües territorials italianes” ha escrit el fundador de l’ONG, Òscar Camps, en una anotació a Twitter recollida per Europa Press.

En la mateixa xarxa social, ha explicat que un home s’ha llançat a l’aigua aquest dimarts, i que els Guarda Costes Italians han hagut d’intervenir: “Comença el dia 19 de segrest”, ha afegit Camps.

No és la primera vegada que durant aquests 19 dies un migrant es llança al mar per arribar a Lampedusa, perquè almenys quatre persones ho van fer aquest diumenge.

En aquell moment, Camps ha advertit: “Vam avisar fa dies, la desesperació té límits”.

Cunillera assegura que Espanya compleix escrupolosament i que és Open Arms qui “no es mou”

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dimarts que Espanya està complint escrupolosament després d’oferir al buc de Proactiva Open Arms diversos ports per desembarcar, i ha criticat que l’ONG no es mou.

“Espanya fa 36 hores que ha ofert uns ports, i el vaixell no es mou. En aquest moment la pilota no es troba a la teulada del Govern”, ha afirmat en una entrevista que ha concedit a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Segons la delegada socialista, no s’explica que Itàlia és el país culpable de no deixar desembarcar el buc, i ha lamentat que es critiqui Pedro Sánchez: “Sento moltes apel·lacions a Sánchez i poques a un ministre”, ha dit en referència a Matteo Salvini.

“Espanya és l’únic país que ha ofert un port. És una evidència que ningú no recorda”, ha seguit, i ha afegit que a parer seu Espanya fa una gran feina a l’Estret de Gibraltar, on ha apuntat que Salvament Marítim ha rescatat 12.000 persones.

Amb tot, ha lamentat que mentre es discuteix, “ja ha passat un dia i mig, i ja estarien a mig camí”, en referència a l’oferiment del Govern central que el buc desembarqui a Algesires (Andalusia), Palma o Maó (Illes Balears).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca