Twitter i Facebook acusen la Xina d’utilitzar comptes falsos per soscavar les protestes a Hong Kong

Per la seva banda, Facebook ha assenyalat que ha eliminat comptes

Publicitat

Les xarxes socials Twitter i Facebook han informat aquest dilluns que havien desmantellat una operació d’informació que comptava amb el suport de l’Estat que es va originar a la Xina continental i que pretenia menyscabar les protestes a Hong Kong.

Twitter ha indicat que s’han suspès 936 comptes i que les operacions sembla que eren un esforç coordinat i que comptava amb el suport de l’Estat que es va originar a la Xina.

Per la seva banda, Facebook ha assenyalat que ha eliminat comptes i pàgines d’una petita xarxa, i que la seva investigació ha trobat vincles amb persones associades amb el Govern xinès.

Les protestes a Hong Kong, que han suposat un dels principals desafiaments per al president xinès, van començar al juny amb l’oposició a un projecte de llei –que ara es troba suspesa– que hauria permès que els sospitosos fossin extraditats a la Xina per ser jutjats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca