Rússia acusa els EUA d’augmentar la “tensió militar” amb l’assaig d’un míssil

Washington va trencar definitivament el passat 2 d'agost el Tractat INF, que va signar l'any 1987 amb la llavors Unió Soviètica.

Publicitat

El Govern rus ha lamentat aquest dimarts l’assaig d’un míssil d’abast mitjà que els Estats Units van dur a terme diumenge passat i ha denunciat que contribueix a augmentar la “tensió militar” i que demostra que Washington vol trencar el tractat INF des de fa temps.

“Tot això és lamentable, pel que sembla els Estats Units han optat per augmentar la tensió militar”, ha declarat a l’agència Sputnik el viceministre rus d’Exteriors, Serguei Riabkov, que ha expressat la seva alarma pel propòsit de Washington d’augmentar la seva capacitat de desestabilització en l’esfera que fins fa dues setmanes regulava aquest tractat.

“Dur a terme un assaig en un període tan curt és gairebé impossible, si no es va preparar amb anticipació”, ha sostingut el viceministre, qui considera que l’assaig demostra que Washington buscava trencar el Tractat INF des de feia temps.

Washington va trencar definitivament el passat 2 d’agost el Tractat INF, que va signar l’any 1987 amb la llavors Unió Soviètica.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes