L’Armada espanyola solucionarà la Crisi de l’Open Arms?

El buc 'Audaz' recollirà els migrants de l'Open Arms a Lampedusa, que desembarcaran a Palma

El buc de l’Armada espanyola ‘Audaz’ es prepara des d’aquest matí a la base de Rota (Cadis) per posar rumb immediat a l’illa italiana de Lampedusa, segons ha informat el Govern espanyol.

Publicitat

Així, a primera hora del matí, han començat les tasques de preparació i aprovisionament per començar la singladura i donar assistència al vaixell d’Open Arms i als ocupants.

L”Audaz’, que partirà aquesta tarda a les 17.00 hores, navegarà durant tres dies fins a Lampedusa, on es farà càrrec de les persones acollides a l’Open Arms i procedirà a l’acompanyament de l’embarcació de l’ONG Proactiva Open Arms fins al port de Palma, a Mallorca.

Després d’analitzar diferents opcions, el Govern d’Espanya, d’acord amb les recomanacions logístiques de l’Armada, considera que aquesta és la més adequada i la que permetrà resoldre aquesta mateixa setmana l’emergència humanitària que es viu a bord de l’Open Arms.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes