Aragonès compareixerà aquest dimecres al Parlament per explicar la retallada pressupostària

Serà a les 10 hores del matí

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Pere Aragonès, compareixerà aquest dimecres a les 10 hores al Parlament de Catalunya per explicar la retallada pressupostària de l’administració catalana.

Segons ha informat la Cambra en un comunicat, Aragonès compareixerà davant la Comissió d’Economia i Hisenda amb una intervenció inicial d’una hora com a màxim. Seguidament, podran interpel·lar-lo els grups i, aleshores, el vicepresident tindrà una altra mitja hora de rèplica.

A partir de llavors, la presidenta de la Comissió, Teresa Pallarès (JxCat), decidirà si obre un altre torn per als grups perquè puguin formular preguntes o demanar aclariments sobre tot el que s’hagi abordat fins aquell moment en la sessió informativa.

Com va avançar Europa Press, Pallarès va enviar la convocatòria d’aquesta comissió dimarts passat 13 d’agost –després que transcendís la retallada pressupostària– i aquest dilluns la Cambra ha fet oficial la data i l’hora en la qual se celebrarà.

Publicitat

Petició dels Comuns i la CUP

La compareixença d’Aragonès es farà a petició dels comuns i de la CUP, i el mateix vicepresident, fa uns dies, ja va explicar en una anotació a Twitter que estava disposat a acudir a la Cambra per donar les explicacions oportunes.

Malgrat que la retallada pressupostària és de la Generalitat i afecta els seus comptes, el vicepresident va argumentar a través d’aquesta xarxa social que es deu a les conseqüències de “l’asfíxia econòmica del Govern espanyol contra Catalunya”.

Empreses participades

El dijous 8 d’agost el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar que la Conselleria d’Economia ordenava una retallada d’aproximadament un 6% de les empreses participades pel Govern, com per exemple la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

La decisió del Departament que lidera Aragonès, no obstant això, no afecta qüestions com els serveis essencials, el pagament de nòmines i les subvencions i inversions ja compromeses pel Govern.

Segons s’exposava en el document publicat pel DOGC, els objectius del pla d’acció són el “manteniment del nivell de prestació dels serveis públics fonamentals i el compliment dels compromisos ineludibles de la despesa”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca