Tardà demana eleccions immediates i un Govern amb tots els partidaris d’un referèndum

L'exdiputat d'ERC al Congrés també defensa estendre la mà al PSC al Parlament

L’exdiputat d’ERC al Congrés Joan Tardà ha demanat unes eleccions immediates a Catalunya i, si les urnes ho ratifiquen, que es constitueixi un Govern que inclogui a tots els partidaris de la convocatòria d’un referèndum. En un article a ‘El Periódico’ publicat aquest dilluns, Tardà suggereix que el nou executiu encari “l’ofec econòmic i social” i que “metabolitzi els danys del 155” i que ho faci estenent la mà del diàleg al PSC al Parlament, un partit que considerà avui “aliè” al referèndum, per a continuar negociant amb l’Estat.

Publicitat

Tardà demana impedir que “els blocs es neutralitzin” i qualifica de “mal símptoma” el pacte a la Diputació de Barcelona, entre PSC i JxCat. L’exdiputat d’ERC també reclama tenir “la mirada fixada” a Ciutadans o PP, a qui es refereix, sense nombrar-los, com “compatriotes que estan legítimament més allunyats que el PSC”. “Perquè la nostra legitimitat independentista es fonamenta democràticament en el respecte a les opcions diferents”, justifica.

A l’article, Tardà fa referència a una carta de Raül Romeva, pres a Lledoners, en què assenyala que aquesta és “una carrera de fons” en què no els mou cap “ànsia de victòria contra ningú, sinó el desig de construir col·lectivament un futur per a tots en forma de República”. Segons Tardà, en aquestes paraules radica el nucli del republicanisme que està arribant de manera desacomplexada, “tanta com per a que provoqui foc amic”, repara Tardà, que admet que “dol”.

A més, apunta que “el republicanisme que ve no se sent derrotat ni frustrat”, tot i la presó o l’exili, i assevera que “s’ha deixat enrere el reduccionisme de ‘guanyar o perdre’ i es deixa guiar per la dialèctica del ‘guanyar o aprendre'”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca