Progrés guanya a Gràcia

El carrer Mozart i la travessia de Sant Antoni completen el podi

Publicitat

El carrer Progrés ha estat l’escollit com a carrer millor guarnit de les Festes de Gràcia. “Estem molt contents, portem anys esperant i guarnint amb esforç”, reconeix Eulàlia Bargalló, membre del carrer. El vial ha ofert una proposta que busca reconstruir el món màgic de Harry Potter. Es dona en cas que aquest 2019 el carrer Progrés celebrava els seus 80 anys de participació ininterrompuda al concurs. El carrer Mozart i la travessia de Sant Antoni han completat el podi amb el segon i tercer lloc, respectivament.

Després de quasi dues hores de lliurament de premis, el carrer Progrés ha recollit el guardó entre càntics. Immediatament s’han traslladat al vial a celebrar-ho. Txumi, membre del carrer, es mostrava emocionat perquè “per fi” ha arribat la recompensa. Feia sis anys que el carrer no s’enduia el primer premi.

Enguany, el carrer Progrés celebrava 80 anys participant ininterrompudament al concurs de carrers guarnits de les festes de Gràcia. Els guanyadors estaven segurs que no havia tingut res a veure, encara que apel·laven al fet que el seu vial és la mostra de la importància de mantenir “viva” la tradició.

Un carrer ambientat en Harry Potter

Publicitat

Si el 2013 va ser un carrer ambientat en Jurassic Park el que va permetre al carrer Progrés endur-se el premi, aquesta vegada ha estat un viatge al món màgic de Harry Potter. Txumi explicava que la decisió no responia a cap motiu en particular, sinó que la decisió l’havien pres la majoria.

El pòdium l’han completat el carrer Mozart, amb la proposta ‘La biblioteca cinc minuts després de la mitjanit’; i la travessia de Sant Antoni, guarnit amb la ‘Ruta de la Travesseda’.

Rècord de carrers

Enguany han participat un total de 24 carrers, tres més que l’any passat. Es tracta de la participació més alta des de l’any 2001. Als carrers de 2018, aquest 2019 s’hi ha sumat el carrer Lluís Vives, la plaça del Nord i el carrer Lluís Antúnez amb la placeta de Sant Miquel.

A banda dels premis als carrers millor guarnits, durant l’entrega s’han reconegut també altres categories com els balcons i portalades guarnides, que ha caigut en mans del número 23 del carrer Siracusa.

En paral·lel, s’han estrenat noves categories com el Premi a l’accessibilitat, impulsat pel Districte de Gràcia i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que ha estat per a la Travessia de Sant Antoni.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca