La inestabilitat augmentarà aquest dimarts a Catalunya amb ruixats forts

El dijous torna l'estabilitat i la calor

Publicitat

La inestabilitat serà protagonista aquest dimarts al nord i est de la Península, cosa que es traduirà en ruixats forts o molt forts, però a partir del dijous tornarà l’estabilitat i les altes temperatures, segons la predicció setmanal de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

El portaveu de l’AEMET, Rubén del Campo, ha explicat a Europa Press que Aragó podrà patir aquesta mateixa tarda fortes pluges i tempestes, que podrien deixar fins a 20 litres per metre quadrat a partir de les 18:00 hores.

Durant aquest dimarts, creixerà la inestabilitat en punts de Navarra, el País Basc, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Aragó, l’est de Castella León i de Castella-la Manxa, i es traduirà en ruixats forts o molt forts (més de 30 litres per metre quadrat en una hora) acompanyats, presumiblement, de tempesta o calamarsa durant la primera meitat del dia però remetran a la tarda.

A la resta del país, s’esperen intervals nuvolosos però sense possibilitat de pluges. Les temperatures descendiran de manera notable a l’est, fins a 5 graus centígrads menys, especialment a Aragó i Catalunya. Per contra, a l’oest augmentaran entre quatre i cinc graus més.

Publicitat

Al nord d’Aragó i de Catalunya, l’AEMET ha activat avisos taronja (risc important) que podran deixar al Pirineu més de 50 litres per metre quadrat en una hora i fins a 80 litres en 12 hores.

Aquest dimecres, la inestabilitat s’acotarà i únicament es concentrarà al sud-est del país. El dijous torna l’estabilitat i la calor, de manera que ha pronosticat que hi tornarà a haver temperatures altes en general i que al nord es podran superar els 30ºC.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca