La inestabilitat augmentarà aquest dimarts a Catalunya amb ruixats forts

El dijous torna l'estabilitat i la calor

La inestabilitat serà protagonista aquest dimarts al nord i est de la Península, cosa que es traduirà en ruixats forts o molt forts, però a partir del dijous tornarà l’estabilitat i les altes temperatures, segons la predicció setmanal de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Publicitat

El portaveu de l’AEMET, Rubén del Campo, ha explicat a Europa Press que Aragó podrà patir aquesta mateixa tarda fortes pluges i tempestes, que podrien deixar fins a 20 litres per metre quadrat a partir de les 18:00 hores.

Durant aquest dimarts, creixerà la inestabilitat en punts de Navarra, el País Basc, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Aragó, l’est de Castella León i de Castella-la Manxa, i es traduirà en ruixats forts o molt forts (més de 30 litres per metre quadrat en una hora) acompanyats, presumiblement, de tempesta o calamarsa durant la primera meitat del dia però remetran a la tarda.

A la resta del país, s’esperen intervals nuvolosos però sense possibilitat de pluges. Les temperatures descendiran de manera notable a l’est, fins a 5 graus centígrads menys, especialment a Aragó i Catalunya. Per contra, a l’oest augmentaran entre quatre i cinc graus més.

Al nord d’Aragó i de Catalunya, l’AEMET ha activat avisos taronja (risc important) que podran deixar al Pirineu més de 50 litres per metre quadrat en una hora i fins a 80 litres en 12 hores.

Aquest dimecres, la inestabilitat s’acotarà i únicament es concentrarà al sud-est del país. El dijous torna l’estabilitat i la calor, de manera que ha pronosticat que hi tornarà a haver temperatures altes en general i que al nord es podran superar els 30ºC.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca