La Filmoteca explica la seva programació de setembre

L'inici del curs comença amb una retrospectiva de Polanski

A continuació repassem els grans blocs de la programació de la Filmoteca de Catalunya de cara al setembre.

Publicitat

Retrospectiva Polanski

Si l’estiu ens ha portat el rigor i la mirada honesta (que encara ens acosta l’exposicióEmpremtes de la memòria, fins al 29 de setembre) del director polonès KrzysztofKieślowski, obrim el nou curs amb un altre cineasta originari d’aquell país i de trajectòria ben diferent. Roman Polanski, un clàssic modern ofereix una àmplia retrospectiva del director de RepulsionRosemary’s Baby The Pianist, una trajectòria ben eclèctica que va passar per Hollywood, fins que problemes legals el van obligar a retornar a Europa per seguir la seva carrera. Una obra vigent (presenta ara a Venècia el seu darrer film, J’accuse, sobre el cas Dreyfus) i amb una destacada aliada els darrers temps: la seva dona i musa Emmanuelle Seigner.

Festival de Cinema Jueu de Barcelona

La vint-i-unena edició del certamen, un clàssic de setembre a la programació de la Filmoteca, dedica una retrospectiva a la documentalista austríaca Ruth Beckermann, descendent de supervivents de l’Holocaust i experta en lluites socials, migracions i memòria històrica del nazisme que serà a la Filmoteca per presentar-la. La cita també inclou l’homenatge a Marceline Loridan Ivens, desapareguda el setembre passat, amb la projecció de La petite prairie aux bouleaux, protagonitzada per Anouk Aimée i basada en els recorreguts de la cineasta pels camps d’extermini.

De Beirut als Emirats Àrabs

La capital libanesa és la ciutat convidada a la festa major de la Mercè, i la Filmoteca acull el petit cicle paral·lel Beirut a Barcelona del 17 al 29. S’hi podran veure sis obres d’alguns dels principals creadors d’una ciutat marcada per la guerra que, tot i això, és un dels principals epicentres cinematogràfics del món àrab. Un dels films seleccionats és la primera producció libanesa mai nominada a l’Oscar, Qadiat raqm 23 (El insulto), el 2018. I una altra cinematografia de l’Orient Mitjà que vol dir la seva és la dels Emirats Àrabs Units. Tres títols recents amb producció ambiciosa i desig de transcendir fronteres ens oferiranUn tast d’Emirats.

Novocine

L’edició número dotze de la mostra de cinema brasiler recent ens porta cinc títols inèdits realitzats per cineastes desconeguts a casa nostra però amb una carrera reconeguda al seu país d’origen. Un panorama de les darreres produccions més populars i premiades que inclou, entre d’altres, la candidata brasilera a l’Oscar de 2018, Bingo: O Rei das Manhãs, de Daniel Rezende.

I també…

Tanquenel cicle de musicals amb clàssics com Carousel Sweet Charity, o els Rolling Stones vistos per Godard a One plus One.

I els homenatges a dues figures recentment desaparegudes: l’actriu Analía Gadé, amb el film de Fernando Fernán-Gómez La vida por delante, i el director suís Claude Goretta, amb La Dentellière (La puntaire).

Podeu consultar la programació completa del mes de setembre al nostre nou web, AQUÍ.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes