El Meadows Museum rep la donació de ‘Venus de Milo amb calaixos’ de Dalí

L'escultura serà la primera del de Cadaqués a ser exposada adquirida per un museu

Publicitat

El Meadows Museum de Dallas ha anunciat l’adquisició de quatre obres d’art espanyol, entre les quals s’inclou la donació de la ‘Venus de Milo amb calaixos’ (1936, fosa el 1971) de Salvador Dalí.

Després de l’exposició ‘Dalí: Poética de lo pequeño, 1929-1936’, organitzada pel Meadows el 2018, que es va centrar en les pintures de petit format de Salvador Dalí, el museu va rebre en donació la ‘Venus de Milo amb calaixos’, la primera obra escultòrica de Dalí a formar part de la col·lecció del museu.

A més, entre les noves adquisicions es troba ‘Nostra Senyora de la Solitud’ (1769) de Manuel Ramírez de Arellano, escultura en terracota que representa una novetat des de la perspectiva acadèmica sobre l’obra de l’artista.

Publicitat

Així mateix, el museu també ha adquirit un dibuix de l’artista Ignacio Zuloaga, ‘Retrat de Margaret Kahn’ (1923), que permet conèixer millor el procés de producció de l’artista, a més de la pintura ‘Hort a Sevilla’ (1880), d’Emilio Sánchez Perrier, un destacat exemple de l’obra produïda a principis de la seva carrera.

“A mesura que continuem adquirint obres, ens centrem a aprofundir en els diàlegs establerts entre els objectes de la nostra col·lecció, a més de crear noves connexions que millorin tant el coneixement acadèmic de l’art espanyol com el seu gaudiment per part del públic”, ha assenyalat el director del Meadows, Mark A. Roglán.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca