L’Ajuntament de Cambrils es compromet a preservar la memòria un cop “superat” l’atemptat del 18-A a la ciutat

El consistori agraeix en un manifest les mostres de suport i solidaritat que continua rebent dos anys després

Publicitat

L’Ajuntament de Cambrils ha fet públic aquest divendres un manifest per agrair les mostres de suport que segueix rebent dos anys després de l’atemptat al passeig marítim, per recordar les víctimes i per reiterar el seu compromís per preservar la memòria i “seguir treballant com a societat perquè no es torni a repetir un episodi com aquest”. El consistori municipal valora molt positivament la capacitat de Cambrils per recuperar la normalitat i combatre “aquells que volen que visquem amb por”. “La ciutat ha pogut superar els fets ocorreguts la matinada del 18 d’agost del 2017 però sempre mantindrà viu el record a les víctimes”, assenyala. El president de la Generalitat, Quim Torra, farà una ofrena floral diumenge a la tarda al Memorial per la Pau inaugurat l’any passat al passeig marítim.
El manifest de l’Ajuntament crida a mirar cap al futur i per això diu que treballen no només des de l’àmbit policial, sinó també “creant nous espais de convivència, d’inclusió i de cohesió amb diversos projectes de dinamització comunitària, plans d’inclusió i programes educatius a les escoles”.

“Creiem i treballem per uns valors, actituds i comportaments que reflecteixin el respecte a la vida, a l’ésser humà i a la seva dignitat i que posin en primer pla els drets humans, el rebuig a la violència en totes les seves formes i l’adhesió als principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància, així com la comprensió entre els pobles, els col·lectius i les persones”, afegeix el comunicat.

La corporació municipal recorda que amb l’objectiu de mantenir viva la memòria dels fets per sempre, el 18 d’agost del 2018, coincidint amb el primer aniversari de l’atemptat, es va inaugurar un mosaic al passeig Marítim de Cambrils en homenatge a les víctimes i en defensa de la pau.

A més, l’Ajuntament de Cambrils va publicar en un web els 115 documents recuperats de l’espai de dol que, d’una manera espontània, la ciutadania va crear durant els dies posteriors al doble atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils. Aquest espai també recull els missatges dels llibres de condol que es van obrir a la sala de plens de l’Ajuntament i a la web municipal després de l’atemptat, fotografies de les diferents autoritats públiques que van visitar el municipi per manifestar el seu suport i condol, així com de la resposta ciutadana al carrer, de solidaritat cap a les víctimes i les seves famílies i de rebuig a la violència.

Publicitat

L’Ajuntament està personat com a acusació particular en la causa dels atemptats de Cambrils, que es va saldar amb una dona morta, mitja dotzena ferits i cinc terroristes abatuts. D’aquesta manera, en la condició de perjudicat, el consistori podrà exercir les accions penals i civils que li corresponen contra els detinguts pels atacs terroristes, exigir responsabilitats, donar suport a les víctimes i als familiars, i conservar la memòria dels fets “de la manera més fidedigna possible”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca