Alcanar torna a demanar transparència al govern espanyol i una comissió d’investigació dels atemptats del 17-A

Aquest divendres es compleix el segon aniversari de l’explosió al xalet ocupat per la cèl·lula terrorista

Publicitat

L’Ajuntament d’Alcanar exigeix transparència al govern espanyol i la creació d’una comissió d’investigació dels atemptats del 17-A. El govern municipal ho ha tornat a demanar a través d’un comunicat aquest divendres, just el dia que fa dos anys de l’explosió del xalet ocupat per la cèl·lula terrorista a la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja. L’Ajuntament s’ha mostrat preocupat per les revelacions periodístiques efectuades pel diari digital ‘Público’, segons les quals el CNI havia fet un seguiment i escoltava les converses dels terroristes fins a cinc dies abans de l’atac o que el cervell de la trama, l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, era confident dels serveis secrets espanyols.

El consistori ha demanat la màxima transparència i una investigació en profunditat dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils de l’agost del 2017 i de l’explosió prèvia que va tenir lloc al xalet d’Alcanar Platja. “Reclamem al govern de l’Estat que faciliti la informació sobre aquests atemptats i que aclareixi si són certes les informacions del diari ‘Público’”, recull el comunicat.

Alhora, l’Ajuntament d’Alcanar considera “el silenci” del govern espanyol “una manca de respecte vers la ciutadania i, especialment, vers les víctimes”. Per això, ha reclamat la creació d’una comissió d’investigació que permeti “aclarir els fets i depurar responsabilitats, si s’escau, per tal que els ciutadans i ciutadanes d’Alcanar puguin tenir tota la informació sobre allò que va succeir aquell fatídic mes d’agost”.

A més, la corporació canareva ha recordat que, a hores d’ara, nou persones que van viure l’explosió d’Alcanar Platja han estat reconegudes com a víctimes per la Dirección General de Apoyo a Víctimas del Terrorismo del Ministeri de l’Interior. No obstant, ha afegit l’Ajuntament, el Ministeri Fiscal ha desvinculat l’explosió d’Alcanar dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017. “No sabem en quina situació deixa a les 29 persones incloses dintre de l’auto de processament del jutge de l’Audiència Nacional el fet que el Ministeri Fiscal no consideri les explosions d’Alcanar com a atacs terroristes”, han alertat des del govern local.

Publicitat

D’altra banda, l’Ajuntament ha expressat que al municipi encara tenen el cor “compungit” pels atemptats de Barcelona i Cambrils, “que es van preparar en les terres tranquil·les del nostre poble”. La corporació també ha tingut un record per a les víctimes, i per a la solidaritat, la implicació i l’esforç que van mostrar els veïns per gestionar la situació de la millor manera possible.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca