Prop d’una trentena d’artistes del Pallars Sobirà mostren la seva obra a Vilamur, en el marc del 2n Festival SIARTB

L'objectiu és que l'entorn rural esdevingui un aparador de les creacions contemporànies que es duen a terme al Pirineu

Publicitat

Fins a 28 artistes provinents de diferents punts del Pallars Sobirà participen aquest divendres i dissabte en la segona edició del Festival d’arts SIARTB, la qual es duu a terme al nucli de Vilamur, al municipi de Soriguera. L’objectiu del certamen és convertir aquest entorn rural en un espai de trobada i de divulgació de les obres d’estil contemporani que es creen al Pirineu. Durant els dos dies que té lloc la mostra, el públic pot endinsar-se en diferents espais, la majoria dels quals cedits pels veïns i veïnes del poble, per contemplar creacions de diferents tipus i també comprar peces d’art. En paral·lel, s’han programat també una quinzena d’espectacles i s’han posat en marxa, entre d’altres, diferents espais de debat i poesia.

El festival reuneix artistes de diferents disciplines, des dels que es dediquen a la pintura o escultura als que creen ‘performances’ o espectacles d’arts escèniques, passant també per la fotografia, el vídeo o la música, entre d’altres. Tot plegat, s’exposa per als visitants en espais poc convencionals, com ara eres, pallers i corrals. La voluntat és la de fomentar el contacte entre visitants i artistes, amb l’objectiu que aquests puguin participar activament en les seves creacions.

Un dels expositors del festival, Aaron Pérez, explica que aquest l’ajuda a donar a conèixer la seva obra, la qual realitza en un “entorn fantàstic”, com és el que hi ha al Pallars Sobirà. Tot i això, reconeix que els mercats d’art encara estan massa concentrats a les grans ciutats, motiu pel qual valora positivament l’organització d’aquest certamen. Per la seva banda, l’artista Cesca Gelabert diu que treballant en aquesta zona se sent “molt perifèrica però molt lliure” i es mostra satisfeta amb les oportunitats que té el territori per divulgar les seves creacions. A més, destaca que la fira serveix de punt de trobada amb d’altres artistes pallaresos.

Les previsions de públic per aquesta segona edició del festival passen per doblar el nombre de visitants registrats al 2018, els quals es van situar en les 1.500 persones segons ha dit l’alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla. El certamen és una manera més de promocionar aquesta població pallaresa i fixar als artistes de la comarca en aquesta part del territori pirinenc. En aquest sentit, Fondevilla ha explicat que “el Pirineu ja és una obra d’art en si”, la qual, ha afegit, atreu a moltes persones que volen crear en aquest entorn. Al mateix temps, però, l’alcalde ha comentat que aquest col·lectiu necessita d’espais on poder vendre les seves obres.

Publicitat

En el marc del festival s’han programat més d’una quinzena d’espectacles, tant de música, com de dansa, màgia i animació, entre d’altres. A més, també hi ha espais de debat, poesia, subhasta d’art i gastronomia de quilòmetre zero. El certamen està organitzat per l’Ajuntament de Soriguera, una agrupació de voluntaris professionals i els veïns de la localitat pallaresa. Cal tenir en compte que a Vilamur hi viuen 72 persones i és la capital d’un municipi que està integrat per dotze nuclis més, els quals sumen una població total de menys de mig miler d’habitants.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca