La UB es manté com a única universitat de l’Estat d’entre les 200 millors del món

La UB es manté com a única universitat de l'Estat d'entre les 200 millors del món

Publicitat

La Universitat de Barcelona es manté com a única universitat de l’Estat d’entre les 200 millors del món, tal i com va aconseguir per primera vegada l’any passat, segons la nova edició de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai. La Universitat Autònoma de Barcelona, la Complutense de Madrid, i les universitats de Granada i de València se situen entre la posició 200 i 300, mentre que l’Autònoma de Madrid i la Pompeu Fabra es troben entre la 300 i la 400. Aquest rànquing, anual des del 2003, és una de les classificacions més reconegudes en l’àmbit acadèmic. Un any més el lideren els centres americans, amb Harvard i Stanford al capdavant, mentre que Cambridge se situa en tercer lloc, com a primera universitat europea.

En total, 13 universitats de l’Estat estan entre les millors 500 universitats del món. Un dels factors determinants de la posició de la UB és la gran producció científica en articles indexats i l’alt nivell de publicacions a revistes com ‘Nature’ i ‘Science’.

El rànquing de Xangai s’elabora a partir de l’anàlisi de dades bibliomètriques en indicadors com el nombre de premis rellevants que ha obtingut l’alumnat i el professorat de les universitats, les citacions dels investigadors o l’eficiència acadèmica en funció de les dimensions de la institució. Aquest any, però, s’ha canviat la metodologia per calcular l’indicador dels investigadors més citats amb objectiu d’incloure-hi els més influents en diferents disciplines.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca