Forn acusa el govern de l’Estat d'”obscurantisme” amb el 17-A

L'exconseller d'Interior diu que la informació sobre el suposat vincle d'Es-Satty i el CNI "no es pot quedar al calaix"

L’exconseller d’Interior i regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha acusat el govern espanyol d’optar per l'”obscurantisme” envers els atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils. En una entrevista a l”Ara’, Forn ha demanat a l’Estat que treballi per esclarir els fets i ha retret al PSOE, el PP i Cs que es neguin a crear una comissió d’investigació al Congrés. “No m’agraden les teories conspiratòries ni tampoc en faig ús, perquè em semblaria salvatge, però la millor manera de lluitar-hi en contra és través de la transparència”, ha insistit l’exconseller, que ha dit que les informacions publicades a ‘Público’ sobre la relació de l’imam de Ripoll i el CNI “no es poden quedar al calaix”.

Publicitat

“Avui sabem que Es-Satty va ser fitxat pel CNI l’any 2014 a canvi de no ser deportat i que el van ajudar a ser imam de Ripoll”, ha afirmat Forn, que també ha subratllat que els serveis secrets espanyols no van comunicar-ho als Mossos d’Esquadra.

D’altra banda, ha expressat que a la conselleria d’Interior hi ha la voluntat de refer la confiança i col·laboració entre els cossos policials que van intervenir el 17-A. “Sempre s’ha tingut clar que la lluita antiterrorista és una prioritat i que només des de la confiança i la col·laboració es pot treballar amb eficàcia”, ha afegit Forn.

A part, l’exconseller d’Interior ha assegurat que al govern espanyol no li va agradar que el paper de l’Estat fos “testimonial” durant l’actuació policial posterior als atemptats. “Sempre he dit que a alguns membres del govern espanyol no els va agradar no només l’acció diligent dels Mossos, sinó la capacitat de reacció que va tenir el govern de Catalunya”, ha remarcat Forn, que ha afirmat que es va adonar d’això després de la reunió celebrada a la conselleria d’Interior amb Carles Puigdemont i Mariano Rajoy.

Per a Forn, aquella trobada va evidenciar que el president espanyol volia “portar la veu cantant”, malgrat que “tota la investigació i el dispositiu policial s’estava coordinant i desplegant des de Catalunya”. “S’ho van prendre com una ofensa i es va notar, sobretot es veia la incomoditat en la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría”, ha relatat l’exconseller d’Interior.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Castellà demana no interpretar l’1-O i complir-lo

El líder de Demòcrates, Toni Castellà, ha afirmat aquest dijous que el mandat de l'1-O "no és interpretable" i ha demanat complir-lo, perquè creu...

El moment Laura Borràs

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, s'ha postulat com a candidata efectiva de JxCat. "Si la militància de Junts ho decideix, seré...

Carrizosa detecta el mateix caràcter plebiscitari del 2015 en les eleccions catalanes

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la crida a superar el 50% del vot independentista i convocar unes eleccions...

Segona onada: ni preparats i amb pitjor relació amb l’administració

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, veu "evident" que els governs "no s'han preparat" per la segona onada de contagis de covid-19....

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca