Torra estudia “emprendre mesures” contra l’Estat per l’argumentari antiindependentista d’España Global

El president dona instruccions als serveis jurídics de la Generalitat perquè analitzin si suposa "una interferència en el poder judicial", la "criminalització" del sobiranisme i si hi ha malversació

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat molest i indignat en conèixer el contingut del document que España Global –organisme depenent del ministeri d’Exteriors espanyol- està distribuint amb l’argumentari antiindependentista del govern de l’Estat. Amb aquest informe, Espanya pretén contradir el discurs i el relat sobiranista i, entre altres coses, dona per bones les tesis de la Fiscalia o alguns testimonis concrets en el judici de l’1-O, del qual encara no hi ha sentència. És aquest punt justament el que, segon ha pogut saber l’ACN, ha portat a Torra a donar instruccions als serveis jurídics de la Generalitat perquè estudiïn les mesures a emprendre per l’argumentari d’España Global.

I és que el president considera que amb el document el govern de l’Estat estaria vulnerant la directiva europea sobre presumpció d’innocència, i creu que pot suposar una interferència en el poder judicial. A més, el president considera que el text criminalitzant el moviment independentista poques setmanes abans que, previsiblement, es dicti la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas de l’1-O i això també fa créixer la seva sospita. De la mateixa manera, Torra ha avisat que demanarà a l’Estat quant ha costat l’elaboració de l’informe d’Espanya Global per si es pot ser constitutiu d’un delicte de malversació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca