L’Open Arms entra en aigües italianes malgrat el rebuig de Salvini

El vaixell de l’ONG Open Arms, amb 147 migrants i refugiats a bord, està ja fondejat en aigües d’Itàlia, hores després que el ministre de l’Interior, Matteo Salvini, prohibís expressament l’entrada del buc en territori italià.

Publicitat

“Ja fondejat en aigües italianes amb autorització per part de les autoritats. El decret de Salvini ha deixat de tenir efecte malgrat les amenaces d’un nou”, ha anunciat l’ONG aquesta matinada, un dia després que el Tribunal Administratiu del Lazio autoritzés aquest moviment.

Ara el vaixell espera un permís per atracar al port i desembarcar els migrants. “Una nit llarga, però el final s’apropa”, ha destacat l’organització.

No obstant això, aquesta mateixa nit, Salvini havia informat per Twitter que havia signat una “nova prohibició” per impedir l’entrada en aigües italianes de l’Open Arms. En la seva opinió, “qui treballa per reobrir els ports no ho fa per rancor a Salvini, perjudica el poble italià”.

En el seu dictamen, el tribunal italià havia acceptat el recurs formulat per l’ONG espanyola contra el Ministeri de l’Interior, el de Defensa i el d’Infraestructures, a la llum de la “situació d’excepcional gravetat i urgència”, tenint en compte que bona part dels rescatats porten més de tretze dies a bord.

Per això, ha autoritzat “l’entrada el vaixell Open Arms en aigües territorials italianes” i que amb això “es presti assistència immediata a les persones rescatades”, com ja s’ha fet “en els casos més crítics”, en referència a l’evacuació de dos nadons i les seves famílies amb destinació a Itàlia en les últimes hores.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes