La Xina avisa que no es quedarà “de braços creuats” si s’intensifiquen les protestes a Hong Kong

El règim xinès no està disposat a quedar-se “de braços creuats” si les protestes s’intensifiquen a Hong Kong, en la mesura en què, segons l’ambaixador de Pequín a Londres, Liu Xiaoming, aquestes mobilitzacions “ja estan mostrant signes de terrorisme”:

Publicitat

“Si la situació a Hong Kong es deteriora encara més (…), el Govern central no es quedarà de braços creuats i mirant”, ha advertit Liu, durant una roda de premsa a la capital britànica en la qual ha qüestionat la legitimitat de les mobilitzacions iniciades a l’antiga colònia del Regne Unit fa més de dos mesos.

L’ambaixador ha sostingut que Pequín té “suficients solucions i suficient poder” per poder aplacar “ràpidament” qualsevol revolta “dins dels límits de l’Estat de Dret”. “El Govern central de la Xina mai permetrà que uns delinqüents violents arrosseguin Hong Kong a un abisme perillós”, ha postil·lat.

Liu ha dirigit també critiques contra els mitjans, per la seva suposada lectura esbiaixada del que ha ocorregut, i a unes “forces estrangeres” no identificades a les quals ha assenyalat per la seva “connivència” amb els moviments socials hongkonguesos. Aquestes forces, ha afegit, “han de deixar d’interferir en els assumptes de Hong Kong”.

“Les proves demostren que la situació no s’hauria deteriorat tant de no haver estat per la ingerència i la incitació de forces estrangeres. Hong Kong és part de la Xina”, ha recordat Liu, en al·lusió a la sobirania d’un territori que Pequín controla des de l’any 1997.

Hong Kong viu aquests dies la seva pitjor crisi política recent i el major desafiament a Pequín des que el president, Xi Jinping, va arribar al poder fa set anys. L’espurna que va encendre la metxa va ser una polèmica llei d’extradició que el Govern hongkonguès s’ha vist obligat a paralitzar de moment.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Castellà demana no interpretar l’1-O i complir-lo

El líder de Demòcrates, Toni Castellà, ha afirmat aquest dijous que el mandat de l'1-O "no és interpretable" i ha demanat complir-lo, perquè creu...

El moment Laura Borràs

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, s'ha postulat com a candidata efectiva de JxCat. "Si la militància de Junts ho decideix, seré...

Carrizosa detecta el mateix caràcter plebiscitari del 2015 en les eleccions catalanes

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la crida a superar el 50% del vot independentista i convocar unes eleccions...

Segona onada: ni preparats i amb pitjor relació amb l’administració

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, veu "evident" que els governs "no s'han preparat" per la segona onada de contagis de covid-19....

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca