La Xina avisa que no es quedarà “de braços creuats” si s’intensifiquen les protestes a Hong Kong

Publicitat

El règim xinès no està disposat a quedar-se “de braços creuats” si les protestes s’intensifiquen a Hong Kong, en la mesura en què, segons l’ambaixador de Pequín a Londres, Liu Xiaoming, aquestes mobilitzacions “ja estan mostrant signes de terrorisme”:

“Si la situació a Hong Kong es deteriora encara més (…), el Govern central no es quedarà de braços creuats i mirant”, ha advertit Liu, durant una roda de premsa a la capital britànica en la qual ha qüestionat la legitimitat de les mobilitzacions iniciades a l’antiga colònia del Regne Unit fa més de dos mesos.

L’ambaixador ha sostingut que Pequín té “suficients solucions i suficient poder” per poder aplacar “ràpidament” qualsevol revolta “dins dels límits de l’Estat de Dret”. “El Govern central de la Xina mai permetrà que uns delinqüents violents arrosseguin Hong Kong a un abisme perillós”, ha postil·lat.

Liu ha dirigit també critiques contra els mitjans, per la seva suposada lectura esbiaixada del que ha ocorregut, i a unes “forces estrangeres” no identificades a les quals ha assenyalat per la seva “connivència” amb els moviments socials hongkonguesos. Aquestes forces, ha afegit, “han de deixar d’interferir en els assumptes de Hong Kong”.

Publicitat

“Les proves demostren que la situació no s’hauria deteriorat tant de no haver estat per la ingerència i la incitació de forces estrangeres. Hong Kong és part de la Xina”, ha recordat Liu, en al·lusió a la sobirania d’un territori que Pequín controla des de l’any 1997.

Hong Kong viu aquests dies la seva pitjor crisi política recent i el major desafiament a Pequín des que el president, Xi Jinping, va arribar al poder fa set anys. L’espurna que va encendre la metxa va ser una polèmica llei d’extradició que el Govern hongkonguès s’ha vist obligat a paralitzar de moment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca