Trump afirma que la Xina està “traslladant tropes” cap a la frontera amb Hong Kong

Amb la d'aquest dimarts ja són cinc les jornades consecutives de protestes en l'aeroport

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat aquest dimarts que el Govern de Xina està “traslladant tropes” cap a la frontera amb Hong Kong, enmig de les tensions per les protestes de les últimes setmanes al territori.

“La nostra Intel·ligència ens ha informat que el Govern xinès està traslladant tropes a la frontera amb Hong Kong. Tothom ha de mantenir-se en calma i segur”, ha manifestat.

“Molts m’acusen a mi i als Estats Units dels problemes que hi ha a Hong Kong. No puc imaginar per què”, ha agregat el mandatari, en una sèrie de missatges publicats en el seu compte a la xarxa social Twitter.

Durant la jornada d’aquest dimarts s’han registrat enfrontaments entre la Policia i els manifestants en l’aeroport d’Hong Kong, després que aquests últims aconseguissin interrompre les operacions en les instal·lacions.

Publicitat

Amb la d’aquest dimarts ja són cinc les jornades consecutives de protestes en l’aeroport. “Estem intentant detenir els vols i, com ahir, bloquegem tota la zona de sortida perquè qui vulgui anar-se’n de Hong Kong no pugui fer-ho”, ha explicat un dels manifestants, Joshua Wong, en declaracions a l’agència alemanya.

L’aeròdrom s’ha convertit d’aquesta forma en el principal epicentre d’unes protestes que van començar principis de juny per reclamar la paralització d’una llei que autoritzava l’extradició de sospitosos a la Xina continental. La rebel·lió, sense precedents en dècades, s’ha endurit amb crítiques al Govern de Carrie Lam, a la qual han reclamat reformes més àmplies.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca