Plácido Domingo acusat de múltiples assetjaments sexuals

El cantant es defensa de la informació revelada per l'agència de notícies Associated Press i diu que les acusacions són "inexactes"

Publicitat

Vuit cantants i una ballarina han acusat el tenor espanyol Plácido Domingo de presumpte assetjament sexual. Segons ha informat aquest dimarts l’agència de notícies estatunidenca Associated Press (AP) i han distribuït múltiples mitjans europeus, Domingo va pressionar diverses dones perquè mantinguessin relacions amb ell i sota l’amenaça de perdre la seva feina si no hi accedien. AP només revela el nom d’una de les cantants, la mezzo-soprano Patricia Wulf. De moment no s’ha presentat cap denúncia. Per la seva banda, el tenor s’ha defensat a través d’un comunicat assegurant que les acusacions són “inexactes”. “És dolorós saber que potser he pogut molestar o he fet sentir incòmode algú”, ha dit Domingo, qui creia que totes les seves interaccions i relacions “eren benvingudes i consentides”.

Una de les víctimes assegura que Domingo li va ficar la mà per sota de la faldilla i altres tres asseguren que les va petonejar a la força en llocs com un camerino, una habitació d’hotel o sopars de negocis. Alguns dels assetjaments s’haurien produït en companyies d’òpera en què el tenor havia ocupat càrrecs directius. AP assegura que a part dels nou testimonis d’assetjament sexual explícit, una altra mitja dotzena de dones assegura que Domingo els va fer “proposicions incòmodes”.

Set de les nou persones que cita AP assenyalen que la seva carrera es va veure afectada pel comportament de l’artista, ja que en alguns casos les feines que prometia mai van arribar a concretar-se o bé no van tornar a treballar per a ell. Els fets relatats s’haurien produït des dels anys 80 i s’haurien allargat durant dècades.

Plácido Domingo va començar la seva carrera fa cinc dècades i ha interpretat més de 150 papers en més de 4.000 actuacions. Actualment és director de l’Òpera de Los Ángeles, a Califòrnia.

Publicitat

“La gent que em coneix i que ha treballat amb mi sap que no soc algú que intencionadament faci mal als altres o els ofengui o els faci sentir malament”, ha afegit el cantant de 78 anys. No obstant això, “reconeix” que les normes i els estàndards “que avui ens jutgen –i així ha de ser– són molt diferents de com eren en el passat”, ha apuntat. “Tinc el privilegi de tenir 50 anys de carrera en el món de l’òpera i continuaré mesurant-me amb els estàndards més alts”, ha sentenciat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes