El PP carrega contra SCC i l’acusa d’emprendre “un camí equivocat”

Alejandro Fernández li retreu que fa "de partit polític"

Publicitat

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat Societat Civil Catalana d’emprendre “un camí equivocat” i de voler fer “com si fossin un partit polític”. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ha dit no compartir el “canvi d’estratègia” de l’entitat que ara presideix Fernando Sánchez Costa, que precisament va ser diputat al Parlament pel PPC. Tot i que ha assegurat que Sánchez Costa és “molt estimat”, ha retret a l’organització que presideix que hagi perdut les seves “missions fundacionals”. “Societat Civil Catalana va néixer com a una entitat cívica per defensar els drets civils dels catalans no nacionalistes”, ha recordat, mentre que ara creu que està fent “propostes polítiques” pròpies d’un partit.
Sobre la iniciativa plantejada pel vicepresident d’aquesta entitat i secretari d’Organització, Xavier Marín, de prohibir que els partits independentistes puguin presentar-se a les eleccions, s’ha remès a la llei de partits, on “està perfectament tipificat” per què es pot il·legalitzar una formació. “És el moment en què algú recolzi explícitament la violència o la practiqui. És el límit per a nosaltres en democràcia, la línia vermella”, ha subratllat. “No aniria més enllà”, ha conclòs.

Sánchez Costa va deixar el PPC en assumir el lideratge de Societat Civil Catalana, un relleu que Fernández considera “lògic”, però aquesta no ha estat la darrera renúncia a les files populars. Tot i això, el president del PPC ha afirmat que s’han produït tant baixes com altes i ha defensat la línia adoptada per la nova direcció, que ha desvinculat dels últims resultats electorals. Segons Fernández, “la nova estratègia no ha tingut temps d’implementar-se” i ha estat l’herència de l’etapa anterior la que ha repercutit a les urnes.

Preguntat per l’aposta per figures externes al PPC com Cayetana Álvarez de Toledo –única diputada popular per Catalunya al Congrés– o Josep Bou –líder del grup municipal a Barcelona–, ha garantit que està “completament compromès” amb aquestes figures i ha obert la porta del partit a noves col·laboracions amb “persones potents”. “Hem demostrat que som el partit més obert al talent de fora del propi nucli del partit i crec que això no s’ha de canviar; al contrari, s’ha d’aprofundir”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca