El candidat opositor de l’Argentina assegura que Bolsonaro és “racista, misogin i violent”

El partit de Fernández va aconseguir diumenge passat un 47,66 per cent dels vots, per davant del 32,09 que va aconseguir la coalició de Macri.

Publicitat

El candidat opositor de centreesquerra argentí, Alberto Fernández, que diumenge passat va aconseguir una aclaparant diferència sobre el mandatari Mauricio Macri en les primàries del país, ha criticat aquest dilluns el president brasiler, Jair Bolsonaro, a qui ha qualificat de “racista, misogin i violent”.

Les declaracions han arribat hores després que l’ultradretà Bolsonaro digués que el Brasil podria veure com una ona de migrants fugen de l’Argentina si els polítics esquerrans guanyaven les eleccions presidencials de l’octubre.

“Amb el Brasil ens portarem molt bé. El Brasil serà sempre el nostre principal soci. Bolsonaro és una conjuntura en la vida del Brasil com Macri és una conjuntura en la vida de l’Argentina”, ha indicat Fernández en una entrevista al programa ‘Corea del Centro’, del canal de televisió local Net TV.

Publicitat

“Ara, en termes polítics, jo no tinc res a veure amb Bolsonaro. Celebro enormement que parli malament de mi. És un racista, un misogin, un violent (…) El que demanaria al president Bolsonaro és que alliberi Lula i que se sotmeti a eleccions amb Lula en llibertat”, ha afegit, en referència a l’expresident brasiler empresonat Luiz Inácio Lula da Silva.

En l’entrevista, Fernández també ha criticat el president nord-americà, Donald Trump, de qui ha dit que és un bon líder per al seu país, però no per al món.

El partit de Fernández va aconseguir diumenge passat un 47,66 per cent dels vots, per davant del 32,09 que va aconseguir la coalició de Macri.

Encara que encara falten dos mesos per als comicis generals, les primàries són vistes com un sondeig precís del que podria passar a l’octubre a l’Argentina, on una crisi econòmica va colpejar la imatge de Macri en l’últim any i va revitalitzar l’opositor.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca