300 persones es concentren a Barcelona per reclamar a Espanya i Europa un port segur pels rescatats al Mediterrani

Van de la delegació del govern espanyol a la de la Comissió Europea al crit de "volem acollir"

Unes 300 persones s’han concentrat davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per exigir una resposta dels governs espanyol i europeu a les persones rescatades per les tripulacions de l’Open Arms i l’Ocean Viking. Convocada per la Caravana Obrim Fronteres, la Coordinadora Obrint Fronteres i Stop Mare Mortum, els manifestants han cridat “no més morts al Mediterrani”, “cap persona és il·legal” i “volem acollir”. Davant una pancarta que demanava “vies legals i segures” han llegit un manifest i han iniciat una marxa fins la delegació de la Comissió Europea a Barcelona. Anna Palou, portaveu Stop Mare Mortum, ha apel·lat a la “responsabilitat” dels ciutadans europeus a “exigir als nostres governs que obrin els ports, que siguin segurs” perquè “estan vulnerant el dret internacional, el dret a l’asil, el marítim i a la infància”, ha criticat. Per la seva banda, la portaveu d’Open Arms, Mar Sabé, ha explicat que utilitzen totes les vies per poder desembarcar, i que la carta que han enviat a l’ambaixada d’Espanya a Malta demanant asil per 31 menors n’és una més.

Publicitat

“El govern espanyol té una oportunitat d’acollir perquè podria demostrar que hi ha una altra manera de fer política, ho va fer amb l’Aquarius”, ha dit Palou. Ha afegit que també reclamen un sistema d’acollida digne i que s’obri un debat sobre la Llei d’estrangeria. “Si existissin vies legals i segures d’accés al territori europeu no es necessitarien vaixells de rescat al mar”, ha reblat.

La portaveu d’Open Arms ha dit que exigeixen “que el govern espanyol lideri davant la Comissió Europea un mecanisme de desembarcament” i que després “es faci la reestructuració de l’acollida”. Ha criticat que està previst que fa dos dies hi hagi un temporal i no els deixen anar a aigües territorials per protegir-se’n. Finalment, ha agraït el suport de la concentració per demanar un port segur.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca