Cuixart torna a demanar una reunió a Sánchez i defensa que “sempre és un bon moment pel diàleg”

El president d'Òmnium demana que no hi hagi "renúncies prèvies de ningú"

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s’ha adreçat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per tornar-li a demanar una reunió. Després que la setmana passada l’executiu desestimés la petició de Cuixart perquè se l’inclogués en la ronda de contactes per a la investidura reiterant que el diàleg “només pot ser dins de la Constitució”, el president de l’entitat diu a Sánchez que encara estan a temps d’una trobada perquè “sempre és un bon moment pel diàleg” i es nega a rebutjar “cap oportunitat”. En una carta publicada a ‘eldiario.es’, insisteix en què Sánchez pugui conèixer “de primera mà” els motius que porten a que “un pare de família i empresari, president de la principal entitat cultural de l’Estat, a afirmar que la seva prioritat no és sortir de la presó, sinó la resolució del conflicte polític”. A més, afirma que el diàleg s’ha de produir sense “renúncies prèvies de ningú”.

Publicitat

D’altra banda, recorda que, a banda de mantenir la petició de reunió, també mantenen la certesa de lema ‘Ho tornarem a fer’, que va entonar davant el Tribunal Suprem. 

Cuixart recorda que va demanar la setmana passada a Sánchez una reunió, en el marc de la ronda de contactes per encarar la investidura “conscient de les poques possibilitats d’èxit”, però “convençut que era i continua sent una proposta raonable, lògica i normal”. “Estem i estarem sempre disposats a parlar. Perquè en realitat, estic a la presó acusat d’això, d’utilitzar la paraula”, assevera.

A la carta, el president d’Òmnium assenyala que, al marge de la sentència sobre l’1-O, els catalans continuen demanant ser escoltats “de manera molt majoritària” i recorda que “no desapareixeran, al contrari”. 

El president d’Òmnium defensa que a la reunió li hauria agradat poder aprofundir en el missatge del ‘Ho tornarem a fer’ com una reafirmació dels drets i llibertats més bàsics de la ciutadania. També li hauria agradat posar damunt la taula “l’enorme preocupació per la vida dels 121 refugiats a bord de l’Open Arms”, així com pels desnonaments o la necessitat de derogar la Llei Mordassa. 

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes