Dimarts 28 Gener, 2020

Bolsonaro afirma que el Brasil “no necessita” l’ajuda alemanya per preservar l’Amazones

Brasil ha acusat Alemanya d'intentar "comprar" l'Amazònia

El president brasiler, Jair Bolsonaro, ha acusat Alemanya d’intentar “comprar” l’Amazònia i ha assegurat que “no necessita” la seva ajuda per preservar aquesta important reserva natural, dies després que el Govern alemany anunciés una congelació de fons per la suposada falta de compromís mediambiental del Brasil.

La mesura alemanya implicarà la congelació d’uns 35 milions d’euros, segons el diari ‘Der Tagesspiegel’. El Govern alemany ha aclarit que els projectes ja en marxa no estan en perill, si bé Berlín vol deixar clara la seva oposició a les decisions adoptades per Bolsonaro en relació a l’Amazones.

Alemanya “no comprarà l’Amazònia”, ha resolt Bolsonaro, qui ha instat Alemanya a “fer bon ús d’aquests diners. “El Brasil no ho necessita”, ha afirmat, en unes declaracions als periodistes en les quals ha suggerit que hi ha països interessats a “apoderar-se” del gegant sud-americà, segons mitjans locals.

L’Institut Nacional d’Investigació Espacial del Brasil va publicar la setmana passada unes imatges que evidencien que la desforestació de l’Amazones havia augmentat un 88 per cent interanual al juny. A nivell nacional, les dades de juliol demostraven una pujada del 212 per cent interanual.

Fes-te subscriptor

Compromís amb el periodisme sense embuts

Tot el suport econòmic que rep Revista Mirall és imprescindible per mantenir viu el projecte, ara ja pots fer-te subscriptor des de només 2€/mes

6,329FansM'agrada
1,055SeguidorsSeguir
15,649SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca