Salvini dona per trencat el govern de coalició a Itàlia i demana eleccions immediates

El soci de Govern, el moviment 5 Estrelles, assegura que no li fan por les urnes però demana esperar al setembre

Publicitat

El ministre de l’Interior d’Itàlia i líder de la ultradretana Lliga Nord, Matteo Salvini, ha donat per trencada la coalició amb el Moviment 5 Estrelles amb qui governava Itàlia des del juny de 2018 i ha demanat eleccions. En un comunicat dirigit al primer ministre, Giuseppe Conte, el també viceprimer ministre del país demana “acudir immediatament” al Parlament per constatar que el govern “ja no té majoria”. “Tornem ràpidament la paraula als electors”, ha exigit Salvini. El líder de l’altre partit de l’Executiu, Luigi di Maio, ha contestat la demanda de la Lliga tot assegurant que no els fan por les urnes. Pel Moviment 5 Estrelles, les eleccions s’haurien de celebrar després del 9 de setembre, quan preveuen aprovar una norma que redueix el nombre de diputats i senadors.

La construcció de la polèmica línia d’alta velocitat entre Torí i Lió, que la Lliga impulsava i el Moviment 5 Estrelles rebutjava, ha sigut l’últim punt de desacord entre els socis de govern.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes