‘La Jetée’ i ‘Je t’aime, je t’aime’ al CCCB

La programació d'avui al CCCB

Publicitat

Un programa doble tanca amb fermall d’or aquest cicle que ha intentat vincular les possibilitats del relat postmodern amb les troballes d’una física quàntica que ens ha ensenyat a posar en quarantena tota certesa. Aquestes dues pel·lícules no són només dues produccions germanes en les quals el viatge en el temps serveix per amplificar la dimensió tràgica de sengles històries d’amor, sinó que també són l’obra de dues sensibilitats artístiques que estaven així mateix agermanades.


La Jetée
Chris Marker
1962 / França / DCP / 29 min / VOSE
No recomanada per a menors de 13 anys.

Després de la Tercera Guerra Mundial i la destrucció nuclear de la superfície de la Terra, el bàndol vencedor decideix experimentar amb els presoners derrotats. Aquests assajos pretenen crear un corredor temporal amb el qual es pugui viatjar tant al passat com al futur per transportar menjar, medicaments i fonts d’energia per salvar el present. El protagonista d’aquesta història és el presoner triat per viatjar en el temps. Un home amb una gran memòria visual que recorre una vegada i una altra al record d’un passeig per les pistes de l’aeroport d’Orly.

Publicitat

Aquest curtmetratge, que el mateix director Chris Marker va definir com a fotonovel·la a causa de la successió contínua de fotos fixes en blanc i negre amb una veu en off, transforma la ciència-ficció en un gènere adult capaç de generar reflexions filosòfiques. La Jetée barreja històries d’amor, distopies futuristes i viatges en el temps. Tot plegat acompanyat d’una excel·lent banda sonora i una estètica que obliga l’espectador a fer un esforç per entendre i gaudir d’aquest gran film.


T’estimo, t’estimo (Je t’aime, je t’aime)
Alain Resnais
1968 / França / 35 mm / 94 min / VOSC

Després d’un intent fallit de suïcidi i tèrboles relacions amoroses, en Claude és seleccionat per ser el pioner d’un experiment: ser el primer humà en viatjar al passat, un esdeveniment únic fins llavors. Els càlculs ja estan fets, l’espai per al viatge també, tot sembla estar preparat al mil·límetre i fins i tot ratolins ja han fet el viatge, però alguna cosa falla i el protagonista queda atrapat vivint fets del seu passat de manera aleatòria i repetitiva sense poder tornar al seu present de forma definitiva.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca