Els estrangers van comprar el 12% d’habitatges venuts a Catalunya el primer trimestre del 2019

Girona és la demarcació amb un percentatge més alt de pisos adquirits per població de fora de l'Estat

Publicitat

Els estrangers van ser responsables del 12,05% de compres d’habitatges a Catalunya durant el primer trimestre del 2019, segons ha donat a conèixer el Col·legi de Registradors de l’Estat. La xifra molt similar al percentatge estatal, del 12,2%, un lleuger retrocés respecte al trimestre anterior (12,7%), tot i que en termes absoluts es van realitzar 16.000 operacions més. A la Girona és on es van registrar més adquisicions de pisos per part de població de fora de l’Estat, fins al 25,5% del total. Tarragona se situa en segona posició amb un 13,3% dels habitatges; seguida de Lleida amb un 11,8%. Per últim, a Barcelona el col·lectiu estranger va comprar el 9,3% dels habitatges que es van vendre durant els primers tres mesos de l’any.

En comparació amb la resta de comunitats autònomes, Catalunya se situa a la meitat de la classificació, encapçalada per les Illes Balears i Canàries, amb un 27,4%; i amb Extremadura i Galícia en darrera posició, amb un 0,7% i un 0,8%, respectivament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca