La patronat trasllada a Sánchez la necessitat de configurar un govern “estable i moderat”

Els presidents de CEOE i CEPYME mostren preferència per pactar amb partits que "posin al centre les empreses"

Publicitat

Els presidents de la CEOE, Antonio Garamendi, i el president de CEPYME, Gerardo Cuerva, han traslladat al president en funcions, Pedro Sánchez, la necessitat de configurar un govern “estable i moderat”. Tot i que han dit que no és la seva responsabilitat dir com s’ha de conformar el govern, sí han mostrat la preferència perquè el PSOE tanqui un pacte amb partits que “posin al centre les polítiques d’empresa”, una afirmació que arracona el pacte amb Podem. . “Tots sabem quins partits estan més en disposició de fer això i quins no”, ha afirmat Cuerva. A més, han apuntat que hi havia un opció “claríssima” que era un govern de dos partits de centre esquerra (en referència a PSOE i Cs) i han expressat que la formació de govern és necessària per afrontar els reptes globals de l’economia. “Necessitem un govern moderat, amb rigor pressupostari i que treballi amb ortodòxia econòmica”, ha dit Garamendi. Cap dels dos s’ha volgut pronunciar si prefereixen un govern a la portuguesa o eleccions. “Volem un govern moderat que doni estabilitat i posi al centre les empreses”, s’han limitat a assenyalar.

Sobre l’opció d’un govern a la portuguesa, Garamendi ha dit que només els interessaria que s’apliquessin les mesures que s’apliquen a Portugal i no ha anat més enllà sobre la fórmula amb què s’ha de tancar l’acord. “No entrem en l’efecte dels partits sinó de les polítiques”, ha manifestat el president de la CEOE. “És obligació dels partits i no nostra que es constitueixi govern estable que faci front a les reformes”, ha subratllat.

En aquesta línia, ha emplaçat els partits a començar a treballar i a deixar-se de fer públiques les negociacions. “Com ha dit Unai Sordi (CCOO), cal que deixin de banda el Twitter i no que cada mig minut ens diguin què fan perquè quan passa això és que menys s’arriba a un acord”, ha valorat. A més, ha dit que creu que Sánchez “està intentant” tancar un acord i que té marge fins el 23 de setembre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca