Cinc projectes cinematogràfics desenvolupats aquesta setmana a Bellver veuran la llum divendres al Cerdanya Film Festival

Unes trenta persones participen al primer Laboratori de Creació Audiovisual, en el marc de la desena edició del certamen

Publicitat

La trentena de professionals d’entre 18 i 40 anys que, des d’aquest dilluns, prenen part del primer Laboratori de Creació Audiovisual del Cerdanya Film Festival ultima aquests dies els cinc curtmetratges que es presentaran divendres a la nit en el marc de la desena edició del certamen. La iniciativa es duu a terme a la casa de colònies Cal Caló de Cortariu, al municipi de Bellver de Cerdanya; punt on els participants, de diferents perfils tècnics i/o artístics, desenvolupen totes les fases dels diversos projectes cinematogràfics. Amb la posada en marxa d’aquest nou espai de trobada es vol fomentar que aquestes persones puguin treballar les seves habilitats en un entorn de muntanya que els serveixi d’estímul per potenciar la seva creativitat.

L’amor, l’exili o el retrobament d’amics que tenen una propietat en comú basen algunes de les històries dels cinc curtmetratges que s’estan duent a terme aquesta setmana en el marc del primer Laboratori de Creació Audiovisual del Cerdanya Film Festival. Unes trenta persones, dividides en diversos equips, són les encarregades de desenvolupar aquests projectes cinematogràfics, els quals es van seleccionar de forma prèvia a la seva estada, des d’aquest dilluns, en una casa de colònies ubicada dins l’entorn del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’ha posat en marxa coincidint amb el desè aniversari del certamen, és compartir experiències i potenciar l’aprenentatge de nous coneixements entre els seus participants i tot plegat, segons explica la seva organitzadora, Maria Cuennet, amb un esperit “no competitiu”. Per la seva banda, el director del festival, Jordi Forcada, considera que calia buscar un espai de trobada on els professionals “poguessin desenvolupar les seves habilitats i, a la vegada, gaudir de l’entorn de la comarca”.

La idea està inspirada en el moviment internacional Kino Kabaret i també existeix en altres esdeveniments dedicats al cinema. Tot i que la mitjana d’edat dels participants es situa en els 25 anys, la franja va dels 18 als 40 anys. A més, els seus perfils professionals són ben diferents. Així, la Gisela Ysas és actriu i ve de Sant Joan de Mediona (Alt Penedès) i destaca que la proposta és interessant per fomentar la comunicació entre persones amb diferents interessos i formació. Mentre, la Núria Sanz, que és de Barcelona i treballa com periodista, valora que la feina es desenvolupa amb “llibertat total” i “molt poca jerarquia” entre els diversos membres que conformen cadascun dels equips.

Publicitat

El Laboratori de Creació Audiovisual vol suposar un pas més de cara al foment de la zona com un territori on desenvolupar projectes cinematogràfics. En aquest sentit, el director del Cerdanya Film Festival explica que en aquests deu anys de certamen s’ha experimentat un creixement exponencial de produccions que es roden en diversos punts de la comarca, passant de les una o dues de fa una dècada a les 47 durant el 2018. A més, afegeix que una part d’aquestes han estat impulsades per professionals que han assistit a l’esdeveniment.

El 10è Cerdanya Film Festival, que va arrencar dissabte passat, programa un total de 180 pel·lícules, les quals han estat seleccionades entre les 3.000 que ha rebut l’organització. A les més de mig centenar de sessions de projecció s’hi poden veure curtmetratges, films inèdits, llargmetratges de ficció nacionals i internacionals, documentals o curtmetratges en realitat augmentada. Tot i que el gruix del programa té lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà, alguns dels passis es duen a terme al Parc dels Búnquers de Martinet i a la Torre Bernat de So de Llívia.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya està adherit a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport institucional i finançament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca