Societat Civil Catalana proposa prohibir que els independentistes puguin presentar-se a eleccions

Xavier Marín considera que la ideologia és incompatible amb l'article 2 de la Constitució

Publicitat

El vicepresident de Societat Civil Catalana Xavier Marín, que forma part de la nova cúpula de l’entitat liderada per Fernando Sánchez Costa, ha plantejat que es prohibeixi a l’independentisme de presentar-se a les eleccions. En una entrevista amb el digital ‘Vozpópuli’, ha argumentat que aquesta ideologia és incompatible amb l’article 2 de la Constitució, que proclama “la indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols”. Per a Marín, que també és secretari d’Organització de Societat Civil Catalana, “aquest desajust cal arreglar-lo” tenint en compte que la Constitució “no es mourà”. “Vostè podrà ser independentista, però no es podrà presentar a les eleccions”, ha conclòs.

Marín ha proposat a PSOE, PP i Cs que promoguin “una rectificació ràpida” de la llei electoral per, ha dit, “copiar” la Constitució alemanya que, segons ha assegurat, prohibeix l’existència de partits que vulguin la independència. “Si la majoria constitucionalista té clar que Espanya no pot ser trossejada, cal prohibir els partits que criden a la ruptura”, ha insistit. Ara bé, la carta magna germànica no parla específicament de partits independentistes sinó que estableix –en el seu article 21– com a inconstitucionals les formacions que “busquen soscavar o abolir l’ordre bàsic lliure i democràtic o posin en perill l’existència de la República Federal d’Alemanya”.

Aquesta proposta arriba després de les crítiques internes i externes que Sánchez Costa ha rebut per obrir la porta al diàleg amb l’independentisme, que representa dos milions de votants a Catalunya, segons ha recordat ell mateix. També el seu antecessor, Josep Ramon Bosch, va ser qüestionat internament per expressar una obertura en qüestions com la llengua o l’indult als líders sobiranistes empresonats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca