El màxim representant de la Xina a Hong Kong afirma que la regió viu la seva principal crisi des del 1997

Les protestes s'han convertit en una reacció violenta contra el Govern del centre financer asiàtic,

Publicitat

Zhang Xiaoming, el màxim representant de la Xina a Hong Kong, ha afirmat aquest dimecres que la regió administrativa especial s’enfronta a la seva principal crisi des que va tornar del domini britànic al xinès l’any 1997.

Zhang ha fet les declaracions durant una reunió a la ciutat de Shenzhen, al sud de la Xina. Zhang estava organitzant un fòrum que incloïa delegats hongkonguesos per al Parlament xinès, el Congrés Nacional del Poble i el principal òrgan consultiu de la Xina, el CPPCC, per discutir la crisi política al territori.

Hong Kong s’ha enfrontat a diversos mesos de protestes, en alguns casos violentes, que van començar amb el rebuig a una llei d’extradició que ara es troba suspesa, que hauria permès l’extradició de sospitosos a la Xina continental.

Les protestes s’han convertit en una reacció violenta contra el Govern del centre financer asiàtic, avivada pel temor de molts residents d’erosionar les llibertats sota l’estricte control dels líders del Partit Comunista de la Xina a Pequín.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca