El futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols rep vint propostes de reforma arquitectònica

Properament un jurat en seleccionarà cinc per a la fase final

Publicitat
Fins a vint despatxos d’arquitectura han presentat un projecte de reforma del Monestir de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) per adequar-lo al futur Museu Carmen Thyssen. El 30 de juliol es va finalitzar el termini per presentar projectes i es preveu que properament un jurat es miri totes les propostes i en seleccioni tan sols cinc per passar a la fase final del concurs. Després, els seleccionats hauran d’entregar un document més elaborat i el projecte guanyador es seleccionarà per criteris purament arquitectònics. El regidor de Contractació i Urbanisme del municipi, Josep Saballs, ha assegurat que bona part dels projectes formen part de despatxos amb una “gran solvència professional i amb projectes reconeguts a nivell mundial”.
El Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ja compta amb vint propostes diferents que plantegen com hauria de ser aquest equipament, que es situarà al Monestir del municipi. El 30 de juliol l’Ajuntament va finalitzar el termini perquè tots els interessats presentessin els seus projectes de reforma i ara el govern local ha anunciat que n’han rebut vint.

El regidor de Contractació i Urbanisme de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, ha destacat que bona part de les empreses d’arquitectes que hi ha participat compten amb una “gran solvència professional” i tenen “projectes reconeguts a nivell mundial i de l’estat espanyol”.

Segons Saballs, aquesta alta concurrència es deu al fet que el món de l’arquitectura mira el nou museu com “un dels projectes més importants que es portarà a terme aquest any a Catalunya”. Per aquest motiu, diversos despatxos reconeguts han optat per enviar les seves propostes.

El procediment que es seguirà a partir d’ara consisteix en reunir a un jurat que haurà de mirar i analitzar totes les propostes rebudes i escollir-ne tan sols cinc. Els autors d’aquests projectes passaran a la fase final i hauran d’elaborar un document més extens. Finalment, el projecte escollit es basarà en criteris purament arquitectònics.

Quan s’hagi escollit la proposta final, caldrà redactar tot el projecte i aprovar-lo de forma inicial. A partir d’aquí es seguirà els tràmits burocràtics corresponents d’informació pública i aprovació definitiva. Finalment, el projecte es traurà a licitació i l’empresa constructora guanyadora del concurs podrà iniciar els treballs.

Publicitat

El museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ha d’acollir un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de Carmen Thyssen Bornemisza. Una part d’aquesta col·lecció s’ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals als darrers anys.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca