Villarejo i els seus col·laboradors van convertir l’Operació Catalunya en un negoci, segons ‘eldiario.es’

Unes gravacions publicades pel digital revelen com l'excomissari i un empresari pretenien "ordenar" l'Audiència Nacional

Publicitat

L’excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo i els seus col·laboradors haurien vist en l’Operació Catalunya, per atacar el procés sobiranista, un negoci, més enllà de les motivacions polítiques, segons publica ‘eldiario.es’, una informació acompanyada per diversos gravacions intervingudes judicialment. En una de les gravacions, Villarejo i dos empresaris col·laboradors organitzen un pla a favor dels germans Higini i Ramón Cierco, propietaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), i per extorsionar l’entitat de la competència, Andbank, i colpejar de pas el govern andorrà. En una altra gravació publicada pel ‘eldiario.es’, un empresari establert a Andorra diu que reunirà Villarejo amb Manuel Moix, que poc després seria nomenat fiscal en cap d’Anticorrupció, per “ordenar” l’Audiència Nacional i “posar els fiscals que siguin amics”. Per a l’excomissari, el nomenament de Moix era un “luxe asiàtic”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes