El PP creu que les paraules del Rei sobre evitar noves eleccions són “compatibles” amb la posició del partit

El cap de l'Estat confia que hi hagi marge per arribar a una "solució de govern" abans de convocar altre cop els ciutadans a les urnes

Publicitat

El PP creu que les paraules del rei Felip VI -que prefereix arribar a un acord polític abans de repetir eleccions- són “compatibles” amb la posició del partit. El vicesecretari de Comunicació, Pablo Montesinos, ho justifica perquè creu que Pedro Sánchez ha “escollit ja els companys de viatge i és la seva responsabilitat seva desbloquejar la situació actual”. El PP es manté ferm en el ‘no’ al líder del PSOE però ja ha dit que s’hi reunirà quan els convoqui per “responsabilitat institucional”. Des del palau de Marivent, el cap de l’Estat va dir diumenge que preferia que s’aprofités el marge que hi ha dels dos mesos (fins el 23 de setembre) per arribar a una “solució de govern” abans d’anar de nou a eleccions, tot i apuntar que si cal repetir-les és una solució “que entra dins les previsions constitucionals”.

El Rei també va dir que estava en contacte amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i que va seguint tota l’actualitat polític que, segons diu, li consta que “no ha parat”.

Per la seva banda, el vicesecretari de Comunicació del PP ha dit -en declaracions a Onda Cero- que si cal anar a eleccions serà “responsabilitat política i personal” de Pedro Sánchez per haver “fracassat” en els intents d’investidura i ha defensat que el seu partit està demostrant “coherència des del primer moment”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes