La majoria ‘tory’ al Parlament britànic queda reduïda al mínim

hnson ha promès consumar el Brexit el 31 d'octubre, amb o sense acord

Publicitat

La victòria de la candidata liberaldemòcrata en les eleccions anticipades que s’han celebrat aquest dijous en un districte de Gal·les han reduït al mínim la majoria de la qual disposa el Partit Conservador en la Cambra dels Comuns, que només se situa un diputat per sobre del llindar.

La d’aquest dijous va ser la primera prova electoral per a Boris Johnson i, segons la BBC, es va saldar amb la derrota més prematura per a un primer ministre des de la Segona Guerra Mundial.

L’aspirant ‘tory’, Chris Davies –que va perdre l’escó després de ser acusat de presentar documents falsos per obtenir dietes–, va obtenir amb prou feines 1.425 vots, davant dels 8.038 que va aconseguir la candidata liberaldemòcrata Jane Dodds. Els laboristes van quedar relegats a la quarta plaça, per darrere del Partit del Brexit de Nigel Farage.

Altres formacions com Plaid Cymru i Els Verds no van presentar candidats per mirar de maximitzar les opcions de partits que, com els liberaldemòcrates, defensen la permanència del Regne Unit a la Unió Europea. El Partit Liberal Demòcrata compta ara amb 13 representants en la Cambra dels Comuns.

Publicitat

La nova líder de la formació, Jo Swinson, ha aprofitat els últims resultats per carregar contra el nou primer ministre. “La minvant majoria de Boris Johnson deixa clar que no té mandat per treure’ns a cops de la UE”, ha advertit.

Johnson ha promès consumar el Brexit el 31 d’octubre, amb o sense acord.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes