Cuixart demana un “esforç” per la unitat i avisa que “un debat que no passi per la resolució del conflicte és estèril”

El president d'Òmnium creu que la reacció a una sentència condemnatòria "no ha d'estar condicionar" per la possibilitat que hagin de complir presó a Madrid

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat als socis de l’entitat una nova carta -a la que ha tingut accés l’ACN- on emmarca el moment polític i es prepara per a una sentència possiblement condemnatòria a la tardor. Cuixart demana unitat per respondre a la decisió judicial i avisa que “qualsevol debat que no passi per avançar en la resolució del conflicte és del tot estèril i superficial”. “Tinguem present que la repressió busca dividir als qui lluiten i que tots hem de fer un esforç, tan individual com col·lectiu, per mantenir una actitud de respecte i empatia dels uns amb els altres”. I és que per a Cuixart, “només s’avançarà si ho es fa junts i no es deixa ningú pel camí”. En aquesta línia, el president dÒmnium demana “seguir mostrant que som un país de grans consensos”. “L’Estat pretén que ens desmobilitzem i caiguem en la frustració”, adverteix.

Publicitat

A la carta, a més, obre la porta a la possibilitat que la sentència del cas de l’1-O els condemni a passar els dies en alguna presó de Madrid o de qualsevol altre punt de fora de Catalunya. “Diuen que potser haurem de tornar a Madrid després de l’estiu. Estic convençut que això no condicionaria en cap cas la reacció a la sentència, sinó que seria un altaveu més per visualitzar el greu retrocés democràtic que estem vivint. Perquè seguirem defensant els postulats polítics que ens han portat fins aquí. Sense rancor ni renúncies de cap mena”, escriu Cuixart convençut de les seves paraules.

El president d’Òmnium, però, reclama també gaudir de les petites victòries que assegura que es van donant en el camí legal derivat de la tardor de 2017. “L’Audiència de Barcelona ha descartat imputar els votants de l’1-O, resolent que l’acció dels ciutadans està emmarcada ‘en un moviment de desobediència civil no violenta que busca impactar en l’opinió pública.’ Aquesta resolució és una victòria gens menor del moviment, perquè les magistrades han dit ben clar allò que el Tribunal Suprem es nega a acceptar”, afirma Cuixart satisfet, que acaba la carta recomanant “redescobrir Gandhi” i la seva “vessant més activista”. “Amb tot el que estem vivint a casa nostra i al món sencer, el seu mestratge esdevé encara més referencial. Sobretot, no oblidem que la resistència social i la lluita noviolenta demanen de tanta determinació com capacitat organitzativa”, conclou.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca