Alba Vergés diu al Govern espanyol: “No retallarem. La despesa sanitària és la que toca”

La consellera ha acusat el Govern socialista de provar de "destrossar" el sistema sanitari català

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest divendres al Govern de Pedro Sánchez: “No retallarem. La despesa sanitària és la que toca”.

Publicitat

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, la consellera ha acusat el Govern socialista de provar de “destrossar” el sistema sanitari català i de voler continuar amb les polítiques d’austeritat dels governs del PP.

“Nosaltres diem que no retallarem”, ha dit Vergés, per la qual cosa la salut no és una despesa sinó una inversió en el futur i en la població.

Polítiques “molt responsables”

Ha reivindicat que les polítiques de salut de la Generalitat són “molt responsables”, i ha dit que el Govern català té un compromís, per exemple, amb el temps d’espera.

Ha dit que “caldria preguntar al Govern central si la seva preocupació per la despesa sanitària o farmacèutica se soluciona amb una carteta a diferents comunitats autònomes”, en la qual se’ls diu que no gastin.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes