El nou rei de Malàisia assumeix el tron sis mesos després de l’abdicació de l’anterior monarca

Les competències del rei de Malàisia són bàsicament cerimonials, perquè les competències executives se les reparteixen el primer ministre i el seu govern

Publicitat

El nou rei de Malàisia ha pres possessió aquest dimarts del seu càrrec com a setzè monarca del país, sis mesos després de l’abdicació per sorpresa del seu predecessor en el tron.

El líder de l’estat malaisi de Pahang ha estat coronat per a un mandat de cinc anys en una cerimònia que s’ha celebrat al Palau Nacional.

Els reis de Malàisia són elegits pels governants de cadascun dels nou estats que componen el país, que s’alternen en mandats de cinc anys de durada.

El nou rei ha comparegut en la cerimònia amb un ‘baju kurung’ negre, el vestit tradicional malaisi, amb detalls daurats i acompanyat d’un ‘tengkolok’, el tradicional capell que porten els homes malaisis.

Publicitat

La cerimònia de coronació s’ha celebrat en el saló del tron del Palau Nacional i ha comptat amb l’assistència de membres de nou cases reials malàisies, a més de diversos líders polítics, encapçalats pel primer ministre.

Les competències del rei de Malàisia són bàsicament cerimonials, perquè les competències executives se les reparteixen el primer ministre i el seu govern. No obstant això, el rei és considerat el baluard dels valors musulmans i malaisis.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca