El nou rei de Malàisia assumeix el tron sis mesos després de l’abdicació de l’anterior monarca

Les competències del rei de Malàisia són bàsicament cerimonials, perquè les competències executives se les reparteixen el primer ministre i el seu govern

El nou rei de Malàisia ha pres possessió aquest dimarts del seu càrrec com a setzè monarca del país, sis mesos després de l’abdicació per sorpresa del seu predecessor en el tron.

Publicitat

El líder de l’estat malaisi de Pahang ha estat coronat per a un mandat de cinc anys en una cerimònia que s’ha celebrat al Palau Nacional.

Els reis de Malàisia són elegits pels governants de cadascun dels nou estats que componen el país, que s’alternen en mandats de cinc anys de durada.

El nou rei ha comparegut en la cerimònia amb un ‘baju kurung’ negre, el vestit tradicional malaisi, amb detalls daurats i acompanyat d’un ‘tengkolok’, el tradicional capell que porten els homes malaisis.

La cerimònia de coronació s’ha celebrat en el saló del tron del Palau Nacional i ha comptat amb l’assistència de membres de nou cases reials malàisies, a més de diversos líders polítics, encapçalats pel primer ministre.

Les competències del rei de Malàisia són bàsicament cerimonials, perquè les competències executives se les reparteixen el primer ministre i el seu govern. No obstant això, el rei és considerat el baluard dels valors musulmans i malaisis.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes